2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: az 55 év felettiek foglalkoztatását segíti leginkább a Munkahelyvédelmi Akció

Fidesz: az 55 év felettiek foglalkoztatását segíti leginkább a Munkahelyvédelmi Akció


Több mint 730 ezer munkavállaló foglalkoztatását segítette az első félévben a munkahelyvédelmi akció, a támogatott munkavállalók fele a nyugdíjhoz közeledő 55 év feletti korosztályból kerül ki - közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.

munka

Képünk illusztráció!


Közleményük szerint a munkahelyvédelmi akciót olyan munkavállalók érdekében indította a kormány, akik életkoruknál vagy élethelyzetüknél fogva különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a munkaerőpiacon. Ők a kisgyermekes édesanyák, az 55 év felettiek, a pályakezdő fiatalok, a tartósan munkanélküliek és a szakképzettség nélküliek. Azok a munkaadók, akik ilyen alkalmazottakat foglalkoztatnak, jelentős járulékkedvezményekkel számolhatnak. A járulékkedvezmény jelentős vonzerőnek tűnik, hiszen a programban hónapról hónapra egyre több vállalkozás és munkavállaló vesz részt - írják.


Az első félévben 732 ezer ember foglalkoztatását segítette a program, közülük 356 ezren 55 év felettiek, 30 százalékuk (220 ezren) szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozik, 16 százalékuk (115 ezren) 25 év alatti fiatal, 4 százalékuk (30 ezren) kisgyermekes édesanya, 2 százalék (11 ezer ember) pedig tartósan álláskereső személy.


A Fidesz szerint ezeket a csoportokat a Gyurcsány-Bajnai-kormány hagyta kiszolgáltatottan sodródni a munkaerőpiacon. Az idén indított munkahelyvédelmi akciónak is része van abban, hogy Magyarország a munkanélküliséggel szembeni küzdelemben jobban teljesített a többi európai országnál és a nehéz európai helyzet ellenére növelni tudta a foglalkoztatottak számát - írja a Fidesz közleményében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-08-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite