2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: Az MSZP a kormányváltást követően sem adta fel az ország hírnevének rombolását

Fidesz: Az MSZP a kormányváltást követően sem adta fel az ország hírnevének rombolását


A Fidesz szerint Kovács László csütörtöki kijelentéseivel "azok próbálnak tükröt állítani a kormány elé, akik a leginkább felelősek azért, hogy az összetört." A kormánypárt csütörtöki közleménye szerint Magyarország 2002 és 2010 között elvesztette nemzetközi hitelét, kiszolgáltatottá vált és "a szocialisták a kormányváltást követően sem adták fel az ország hírnevének rombolását: a belügyeket (médiatörvény, alaptörvény) nemzetközi színtérre kijátszva támadták saját országukat, semmiféle tiszteletet nem mutatva a magyar emberek felé".

fid


Kovács László csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy szerinte az 1970-es évek vége óta nem volt olyan kedvezőtlen Magyarország nemzetközi megítélése, mint jelenleg. Az MSZP alelnöke elmondta: ennek oka, hogy a kormány nem a demokrácia szabályai szerint, hanem a jogállam felszámolására, a független intézmények elfoglalására használja fel kétharmados parlamenti többségét, az ezt kifogásoló nemzetközi bírálatokra pedig "gőgös, fennhéjázó, elutasító és csúsztatásoktól sem visszariadó" válaszokat ad.


Kovács László felidézte, hogy a kormányt számos európai kritika érte a fékek és ellensúlyok lebontása, a semlegességet igénylő közjogi pozíciók és intézmények elfoglalása, a jegybank és a bíróságok elleni "támadások", a médiatörvény, valamint az alkotmányozási folyamat erőltetett üteme, egyoldalúsága miatt, és azért, mert az alaptörvény a következő kormányok mozgásterét is szűkíti. A Fidesz reagálása szerint ugyanakkor az új magyar alkotmány tökéletesen illeszkedik az európai normákhoz, és "egy a demokrácián, a jog uralmán, és az alapvető jogok védelmén alapuló alkotmányos rendet hoz létre" az Európa Tanács Velencei Bizottsága szerint. A magyar "médiatörvény"-t pedig az Európai Bizottság tüzetesen megvizsgálta, majd néhány apró kiegészítés után megállapította, hogy az európai jog- és normarendszerrel összhangban áll.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

A témához kapcsolódó cikkeink:

Kovács László: évtizedek óta nem volt ilyen rossz Magyarország megítélése>>>

 

 


2011-07-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite