2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: az MSZP ismét a bankokat félti

Fidesz: az MSZP ismét a bankokat félti


A Fidesz szerint az MSZP ismét a bankok terhei miatt "aggódik", holott a kormánypárt szerint a bankok az első számú felelősei az ország egyik legsúlyosabb társadalmi és pénzügyi problémájának, a devizacsapdának.

Hoppál Péter


Így reagált Hoppál Péter a Fidesz szóvivője közleményében Simon Gábor pénteki nyilatkozatára. A szocialista politikus arról beszélt: pártja szerint a kormány húzza az időt a devizahitelesek megsegítése helyett és a korábban felvetődött lehetőségek, például a devizahitelek forintosítása helyett az ügy jogi rendezésében bízik, az Alkotmánybíróság és a Kúria döntésére vár. Szerinte ezzel a kormány érdemi szerepvállalás helyett "bedobja a gyeplőt" a bankok és az adósok közé.


Hoppál Péter reagálásában arról írt: a Gyurcsány-Bajnai-kormány voltak azok, amelyek hagyták, hogy a devizacsapda bekövetkezzen. Felidézte: a szocialisták megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket és tétlenül nézték, hogy devizában adósodjon el több százezer magyar család, a devizahitelek összege a száznegyvenszeresére emelkedett.


Ezzel szemben a kormányváltás óta végrehajtott otthonmentő intézkedések már félmillió családnak segítettek. A Fidesz úgy véli, hogy a továbbiakban a bankok és bíróságok sem húzhatják ki magukat egy átfogó megoldás kidolgozása alól és több kérdésben is elengedhetetlen a Kúria és az Alkotmánybíróság állásfoglalása a további lépésekhez.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite