2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: Bajnai adóemelést akar

Fidesz: Bajnai adóemelést akar


Bajnai Gordon egyértelműen adóemelést szeretne - a Fidesz szóvivője szerint erről szól a volt miniszterelnök által vezetett Együtt-PM szövetség hétfőn indított aláírásgyűjtő akciója, amelynek célja az egykulcsos adó eltörlése.

Selmeczi Gabriella003


Selmeczi Gabriella budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Bajnaiék visszaállítanák azt a kudarcos adórendszert, amely kormányzásuk alatt működött.


Ezzel szemben a mostani egykulcsos, 16 százalékos adórendszernek köszönhetően idén 540 milliárd forinttal több maradt a munkavállalók zsebében - tette hozzá a Fidesz szóvivője, aki jelezte azt is, hogy a családi adókedvezmény az elmúlt két évben további 360 milliárd forinttal többet hagyott a gyermekes családoknál. Ráadásul a családi adókedvezményt jövőre kiterjesztik, amivel elsősorban a kiskeresetű családok járnak majd jól - emlékeztetett.


Ennek az adórendszernek az eltörlése, amihez Bajnai Gordon most aláírásokat gyűjt, automatikusan adóemelést jelentene, azaz a fizetések csökkenésével járna - hívta fel a figyelmet Selmeczi Gabriella. A szóvivő reagált arra is, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) szerint a szerencsejáték-szervezéssel összefüggő törvények módosítására benyújtott kormánypárti javaslat egyértelművé teszi: a Fidesz a saját érdekeinek megfelelően osztja fel az ország különböző gazdasági területeit.


Varju László, a DK pártigazgatója arra a fideszes Puskás Imre és Ékes József által jegyzett előterjesztésre reagált, amelyik meghatározza a megbízható szerencsejáték-szervező fogalmát, illetve a nemzeti vagyonról szóló törvény, a koncessziós törvény, valamint a szerencsejáték-törvény vonatkozó részeinek módosításával megteremti azt a lehetőséget, hogy az ágazati miniszter pályázati eljárás mellőzésével is köthessen koncessziós szerződést.


Selmeczi Gabriella mindezzel kapcsolatban azt mondta, a kormánytöbbség azt szeretné elérni, hogy szigorú állami felügyelet mellett, pénzügyileg és rendészetileg is ellenőrzött körülmények között kaphasson engedélyt működésre néhány kaszinó. A Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején "olyan alakok, mint például Portik Tamás, vígan egész szórakoztatóbirodalmakat, játéktermeket tartottak fenn", és erős a gyanú, hogy ott mosták tisztára a pénzeket, amelyekből - szintén a gyanú szerint - szocialista zsebekbe is vándoroltak forintok - tette hozzá a szóvivő.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite