2020. február 18., kedd - Bernadett
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: félreértették Kövér László szavait

Fidesz: félreértették Kövér László szavait


A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint sokan félreértették Kövér László házelnöknek a rendeleti kormányzással kapcsolatos szavait.

Fidesz logo


"Túl vagyunk a nagy változtatások korszakán, a ciklus elején vállalt munkát, a nagy átalakításokat elvégeztük, és az azokhoz szükséges jogszabályokat, törvényeket meghoztuk. Ebből az következik, hogy kisebb lesz a teher a parlamenten, illetve, hogy a keretszabályok és a garanciális szabályok rendelkezésre állnak a rendeletek meghozásához" - mondta Kocsis Máté keddi budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva. Hangsúlyozta, szerinte ez olvasható ki a házelnök szavaiból, majd kiemelte, hogy mindez semmilyen új berendezkedést nem jelent a közjogi rendszerben.


Kövér László hétfőn az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt, érdemes lenne hosszú távon megfontolni, nem lenne-e jó nagyobb mozgásteret adni a kormánynak arra, hogy a mindennapi kihívásokra reagáljon, és lazítsanak azon, hogy mindent, a legrészletesebb szabályokat is törvénybe akarják iktatni. Azt tartaná normálisnak, ha a parlament csak a legalapvetőbb, garanciális szabályok megalkotására tartana igényt. Arra, hogy ez egyfajta rendeleti kormányzás lenne-e, annak rossz íze nélkül, igennel válaszolt.


Kocsis Máté a tájékoztatón egyúttal ismét bocsánatot kért a kormánypárti frakció nevében Szél Bernadett LMP-s képviselőtől - amit már az Országgyűlésben is megtett -, amiért Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a plenáris ülésen "indulatosabb volt, mint azt az ügy szükségessé tette volna". Nem szerencsés, ha bárki így beszél bármelyik képviselőtársával - jelentette ki a kommunikációs igazgató. Szél Bernadett a verespataki bánya ügyében szólalt fel kedden, napirend előtt a parlamentben, majd a neki válaszoló környezetvédelmi államtitkár egyebek mellett azt mondta: "attól hogy ön szép, még nem következik az, hogy okos, attól hogy ön állít valamit, még nem következik az, hogy ön ért hozzá, hogy úgy vannak a dolgok".


Azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Bankszövetség szerint a deviza-jelzáloghitelesek helyzetének azonnali rendezése elképzelhetetlen a kormány érdemi közreműködése nélkül, Kocsis Máté azt mondta: amikor korábban a bankok az ügyfelek hátrányára kötötték, illetve módosították a szerződéseket, akkor nem kérték a kormány segítségét, de még a véleményét sem. "Éppen ezért azt kérjük, hogy ugyanebben a felfogásban az ügyfelek számára, az ő javukra módosítsák a devizahitel-szerződéseket" - jelentette ki, emlékeztetve a Fidesz-KDNP visegrádi frakcióülésén meghozott döntésre. Most tehát a bankokon van a sor, de ha ezt nem rendezik az ügyfelekkel, a kabinet november 1-je után a saját javaslatát terjeszti a parlament elé - közölte.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite