2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: Gyurcsány Ferencen marad a plágiumgyanú árnyéka

Fidesz: Gyurcsány Ferencen marad a plágiumgyanú árnyéka


A Fidesz szerint sem a rendőrség, sem az egyetem nem tisztázta megnyugtatóan Gyurcsány Ferenc plágiumügyét, így a gyanú árnyéka most már a volt miniszterelnökön marad.

selmeczi_gabriella02

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője ezt arra reagálva közölte kedden, az MTI-vel, hogy a korábbi kormányfő szakdolgozatával kapcsolatos plágiumgyanút vizsgáló pécsi egyetemi bizottság talált ugyan oldalszám szerinti egyezést Gyurcsány Ferenc szakdolgozati bírálatának és volt sógora diplomamunkájának szövegében, de nem tudott érdemi határozatot hozni, mert a politikus dolgozata nincs meg.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora azt mondta: Gyurcsány Ferencnek A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel írt szakdolgozatának 1984. május 9-én készített egyoldalas bírálatában szereplő szöveg- és szövegrészlet-kritikák oldalszámra vonatkozó utalásai mutatnak oldalszám szerinti egyezést Rozs Szabolcs négy évvel korábbi, azonos című dolgozatával. "A bírálati szöveg és a Rozs Szabolcs-szakdolgozat szövegének egybevetése azonban nem alkalmas eljárás arra, hogy a bizottság jogi természetű megállapításokat tegyen Gyurcsány Ferenc szakdolgozatával kapcsolatban" - fogalmazott a rektor.

Az ügyben ellenkező következtetésre jutott ugyanakkor a Demokratikus Koalíció (DK), a Gyurcsány Ferenc vezette párt szerint ugyanis az egyetem megállapításaiból az derül ki, hogy megdőlt a vád a volt miniszterelnökkel szemben. "A hivatalos dokumentumok alapján plágium nem állapítható meg. Aki azt állította, a jövőben azt állítja, sejteti vagy sugallja, hogy plágium történt, bíróság előtt fog felelni és kártérítést fog fizetni" - jelentette ki Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite