2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: Ha a baloldalon múlik, állásuk sincs a pedagógusoknak

Fidesz: Ha a baloldalon múlik, állásuk sincs a pedagógusoknak


A Fidesz szerint ha a Gyurcsány-Bajnai-szövetségen múlik, ma több ezer pedagógus számára munka nélkül és több száz vidéki település számára iskola nélkül kezdődik a tanév.

Fidesz logo


A nagyobbik kormánypárt így reagált a szocialista politikusok vasárnapi sajtótájékoztatójára, melyen Hiller István volt oktatási miniszter és Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja arról beszélt, úgy látják, hogy a köznevelési törvény teljes körű életbe lépése zárt és merev iskolarendszert hoz létre, a Fidesz oktatáspolitikai hibáit pedig a pedagógusbér-emelés sem fedi el a hétfőn kezdődő tanévben.


A Fidesz közleményében ezzel szemben arra hívta fel a figyelmet, ma állami garancia áll az iskolák fenntartása mögött és a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus béremelési program lépett a mai napon életbe. Azt írták, a baloldal oktatáspolitikában is megbukott, 2010 előtt a pedagógusok, a szülők, az önkormányzatok és a gyermekek is egyaránt a sorozatos megszorítások hatásait szenvedték. A baloldal települések százaitól vette el az iskolát és a pedagóguspályát egyenlővé tette a totális létbizonytalansággal - fűzték hozzá.


A Fidesz szerint a szocialisták hagyták, hogy liberális kísérleti tereppé váljon a közoktatás, amelynek a vége az lett, hogy minden ötödik gyermek funkcionális analfabétaként hagyta el az iskolapadot. Véleményük szerint a balliberális oktatáspolitika ahelyett, hogy büntette volna azt a szülőt, aki nem járatta iskolába a gyermekét, segéllyel jutalmazta őt. Közölték, ma a kormány a pedagógusokat, a szülőket, a gyermekeket is érdemben segíti. Erre utalva jelezték, szeptember 1-jétől több mint 150 ezer pedagógus fizetése emelkedett átlagosan 34 százalékkal és a pedagógus-béremelési program négy éven át tovább folyatódik.


A gyermeket nevelő szülők megélhetését ma családi adókedvezmény és rezsicsökkentés segíti, a rászoruló gyermekeket pedig szociális gyermekétkeztetéssel, ösztöndíjakkal és ingyenes tankönyvcsomaggal támogatja a kormány - áll a Fidesz közleményében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite