2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: kiegyensúlyozott növekedési pályára állt az ország

Fidesz: kiegyensúlyozott növekedési pályára állt az ország


A Fidesz szóvivője szerint a gazdaság bővülése, a beruházások növekedése és az egyre javuló foglalkoztatottság azt mutatja, hogy kiegyensúlyozott növekedési pályára állt Magyarország.

Zsigó Róbert


Zsigó Róbert vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján - a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira utalva - közölte, hogy a piaci várakozások feletti harmadik negyedéves gazdasági növekedés után a héten két másik területről is pozitív visszacsatolást kapott az ország: újabb rekordot döntött a foglalkoztatottság szintje és a beruházások növekedése.


"Ez nagyon biztató hármas", hiszen ha a beruházások nőnek, a gazdasági bővülés tartós, és több ember dolgozik, az azt jelenti, hogy kiegyensúlyozott növekedési pályára állt az ország - jelentette ki a kormánypárt szóvivője. Szavai szerint ma már reális cél, hogy a foglalkoztatottak száma meghaladja a négymilliót. Kiemelte továbbá, hogy egyszerre emelkedik a férfiak, a nők, a pályakezdők és a nyugdíjhoz közeledők foglalkoztatása.


A nők munkaerő-piaci helyzetéről szólva Zsigó Róbert arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyed extrának köszönhetően 2014-től nem kell választani a gyermeknevelés és a munka között. A kormánypárt számításai szerint a következő években 30 ezer nő munkavállalását segíti majd a gyed extra - tette hozzá. Emlékeztetett arra is, hogy országszerte elindult a téli közfoglalkoztatási program, amelyben 200 ezer álláskereső kap munkát, illetve képzést.


A Fidesz szóvivőjének összegzése szerint Magyarország jobban teljesít, mint a 2010-es kormányváltás előtt, hiszen ma több embernek képesek munkát adni, megélhetést biztosítani. A KSH a héten tájékoztatott arról, hogy a nemzetgazdasági beruházások volumene a harmadik negyedévben 9,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A foglalkoztatottságról pedig azt közölte a statisztikai hivatal, hogy idén augusztus-októberben 3 millió 992 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 57 ezerrel, 1,5 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite