2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: ma 207 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltás előtt

Fidesz: ma 207 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltás előtt


Magyarországon ma 207 ezerrel többen dolgoznak már, mint a kormányváltás előtt, miközben egyre többen élnek segély helyett munkából - reagált a Fidesz a szocialista Gúr Nándor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Fidesz logo


A kormánypárt közleményében azt írta, hogy a családi adórendszernek, a 16 százalékos adókulcsnak, a rekordalacsony inflációnak és a minimálbéremeléseknek köszönhetően a fizetések és vásárlóerejük nőtt. Infláció fölött nőttek a nettó bérek és a nyugdíjak - tették hozzá.


Véleményük szerint a "bukott baloldal üres fecsegésével szemben" a kormány a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelési programot hajtja végre a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak. A Fidesz e heti döntéseinek hatására pedig még több pénz marad a családok zsebében, mert még nagyobb lesz a családi adókedvezmény a kiskeresetűeknek, és további rezsicsökkentés lép életbe a fűtési szezonra - emelték ki. Hangsúlyozták: eközben Magyarország az utolsó fillérig visszafizette a "bukott baloldal" által felvett IMF-hitelt, stabilizálta pénzügyi helyzetét és kijött a gazdasági recesszióból.


Az MSZP alelnöke vasárnap azt mondta, több százezerrel kevesebben dolgoznak ma Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltás utáni első negyedévben. Gúr Nándor szerint "mindenféle statisztikai bűvészkedés" folyik, és azt mondják, hogy az elmúlt évtizedben nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma. Az a 3 millió 960 ezres statisztikai szám, amelyet foglalkoztatottként bemutatnak, valójában mintegy 300 ezerrel kisebb, mint a gazdasági világválság előtt - mondta a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite