2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: Magyarország első helyen áll a munkanélküliség-csökkentésben

Fidesz: Magyarország első helyen áll a munkanélküliség-csökkentésben


A Fidesz szerint "a szocialisták hazug állításával szemben" a tény az, hogy Magyarország ma az első helyen áll a munkanélküliség csökkentésében.

Fidesz logo


A kormánypárti frakció arra reagált, hogy Gúr Nándor MSZP-s országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: hazugságnak tartja, hogy húszéves csúcson van a foglalkoztatás. A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében erre válaszul azt írta: az MSZP-sek - akik kormányzásuk alatt alkalmatlanok voltak a munkahelyteremésre, és megduplázták a munkanélküliséget - a tényeket és a magyarok teljesítményét vitatják.


"A szocialisták a szegényeket mindig kihasználták, éhségmenetben gyalogoltatták őket, azzal a Simon Gáborral az élen, aki titokban több százmillió forintot rejtegetett" - fogalmaztak. Az MSZP "hazug állításával szemben" a tény az - folytatták -, hogy a 2010-es kormányváltás óta a kabinet intézkedéseinek köszönhetően a munkanélküliség 11-ről 7 százalékra süllyedt, a foglalkoztatottak száma pedig tartósan 4 millió fölött van.


A magyar munkanélküliségi ráta mára az európai uniós átlag alá esett, 23 éves csúcson van a foglalkoztatás, a nők foglalkoztatásának bővítésében Magyarország a legjobb, a fiatalok munkanélküliségének csökkentésében pedig a harmadik legjobb az EU-ban - sorolta közleményében a Fidesz-frakció.


Hozzátették, továbbra is cél a foglalkoztatás bővítése, a munkaadók és a munkavállalók terheinek csökkentése. Közölték azt is, hogy az idén elindul a rendszerváltás óta legnagyobb gazdaságfejlesztési program, és "a magyar munkahelyekért minden hazánkat illető eurócentet elhozunk Brüsszelből, szemben a szocialistákkal, akik erre képtelenek voltak".

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-02-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite