2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: Magyarország jobban teljesít a családok megbecsülésében

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a családok megbecsülésében


Magyarország jobban teljesít a családok megbecsülésében, a kormány fő célja, hogy a bérből és fizetésből élők, a munka mellett gyermeket vállaló családok mindig biztonságban legyenek - mondta Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen összefoglalta az elmúlt öt év családpolitikai intézkedéseit.

Dunai Mónika


Ezek között említette a családi adókedvezményt, amellyel - közölte - 2011-2014 között összesen 800 milliárd forintot hagyott az állam a munka mellett gyermeket nevelő családoknál, az idén pedig várhatóan 240 milliárd forint lesz az az összeg, amelyet a családoknak nem kell befizetniük. Hozzátette továbbá, hogy 2016-tól fokozatosan, négy év alatt a kétszeresére, gyermekenként 20 ezer forintra növelik a két gyermeket nevelő szülők kedvezményét.


Emellett adókedvezménnyel ösztönzik a házasságkötést, bevezették a gyed extrát, a munkahelyvédelmi akciót, a rezsicsökkentés is segíti a családokat, az idén pedig minden eddiginél több pénz jut gyermekétkeztetésre - sorolta Dunai Mónika. Szerinte mindezzel szemben 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai-kormányok gyermek- és családellenes politikájukkal, megszorításaikkal elszegényítették, eladósították a családokat.


A frakciószóvivő kérdésre kommentálta az Amnesty International Magyarországgal is foglalkozó jelentését, amelyről azt mondta: a szervezet mostani és korábbi jelentései is túlnyomórészt szubjektív megállapításokon nyugszanak. "Magyarországon demokrácia van, mindenki elkészítheti a saját jelentését" - fűzte hozzá.


Az áprilisi tapolcai időközi parlamenti választással kapcsolatos kérdésekre Dunai Mónika azt mondta: a Fidesz arra törekszik, hogy megismertesse a programját a választókerületben élőkkel, és szeretnének minél több embert meggyőzni arról, hogy a kormánypártoké a legalkalmasabb jelölt.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-02-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite