2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: Magyarország számára csak káros alku születhet a baloldali politikusok egyeztetésén

Fidesz: Magyarország számára csak káros alku születhet a baloldali politikusok egyeztetésén


A Fidesz szerint a baloldali politikusok "zárt ajtók mögötti sumákolása" nem ad választ az embereket érintő kérdésekre, és ilyen körülmények között Magyarország számára csak káros alku születhet. A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója így reagált sajtótájékoztatón Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetőjének keddi egyeztetésére.

Fidesz logo


Kocsis Máté szerint az embereknek nem elvekre, jelöltállítási szempontokra, vagy senki által nem megismerhető egyeztetési alapdokumentumokra van szükségük. Kifogásolta, hogy a politikusok nem adtak választ arra, Mesterházy Attila belement-e abba, hogy Bajnai Gordon eltörölje a rezsicsökkentést. Hajlandóak lennének-e megtartani a kormány által elindított pedagógusbér-emelési programot - tett föl egy másik kérdést, majd úgy folytatta: mekkorára növelnék az adót: 20, 30, 32, 40 vagy 48 százalékosra?


Kocsis Máté arra is választ várt, az MSZP elnöke rábólintott-e a családi adókedvezmény elvetésére, valamint arra is, mit terveznek a minimálbérrel vagy a magyar kisvállalkozások adókedvezményeivel. "Jönnének-e vissza a multik és az offshore-lovagok?" - kérdezte. Kocsis Máté kínkeservesnek nevezte Mesterházy Attila és Bajnai Gordon "alkudozását", amelynek célja szerinte a politikusok hataloméhségének kielégítése. "Sok jót nem jelent a magyar emberek számára, ha azok alkudoznak egymással a hatalomért, akik egyszer már tönkretették az országot" - fogalmazott.


Közölte: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon az idén egyetlen kérdésben értett egyet, Szilvásy György ügyében. Kocsis Máté szerint ez azt bizonyítja, "hogy a múlt koalíciója még működik", hiszen azonnal összezárnak, ha a közös múlt zűrös ügyeinek feltárásáról van szó. A Fidesz kommunikációs igazgatója időhúzásnak nevezte a keddi egyeztetést, amelynek során szerinte a szervezetek közötti komoly érdekkülönbségeket nem sikerült feloldani.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-07-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite