2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: megdöbbentő, hogy a Milla Dopemant választotta alternatív köztársasági elnöknek

Fidesz: megdöbbentő, hogy a Milla Dopemant választotta alternatív köztársasági elnöknek


Megdöbbenéssel értesült a Fidesz arról, hogy az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű közösség azt az embert választotta "alternatív köztársasági elnöknek", és ezzel a szerveződés március 15-i rendezvénye vezérszónokának, aki legutóbb "a Himnusz meggyalázásával szerzett magának kétes értékű hírnevet" - közölte a kormánypárt szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Dopeman


"Felmerült bennünk a kérdés, hogy a hosszas keresgélés után végül a posztra legméltóbbnak ítélt közszereplő a nemzeti ünnepen is elő fogja-e adni botrányos Himnusz-átiratát" - írta közleményében Selmeczi Gabriella. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért a múlt héten közölte a Facebook-oldalán, hogy a Dopeman néven ismert rappert választották meg "alternatív köztársasági elnöknek", így ő szólalhat fel a szerveződés március 15-i rendezvényén, a fővárosi Szabad sajtó úton.


A VII. kerületi ügyészség tavaly december elején rendelt el nyomozást Dopeman "himnusza" ügyében nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt. Dopemant tanúként hallgatták meg az ügyben, a rapper azonban a legtöbb kérdésre megtagadta a válaszadást arra hivatkozással, hogy bár szerinte nem követett el bűncselekményt, de az ügyészség álláspontja szerint igen, így élni kíván a mentességi jogával.


Dopeman számának kezdősorát korábban a hvg.hu idézte: "B...szd meg az Orbánt, b...szd meg a kormányt, b...szd meg az MSZP-t és a Gyurcsányt". Mint írták: a rapper, polgári nevén Pityinger László szerint az volt a cél, hogy megénekelje, mit érez egy "átlag magyar". A hvg.hu minősítése szerint a trágár himnuszba a magyar Himnusz szövegének egyes sorait is beleszőtték. Az Index hírportál akkor arról írt, hogy egy "szélsőjobbos portál" buzdította olvasóit feljelentésre a rapszámmal kapcsolatban.


A nyomozást február elején végül megszüntették, mert nem valósult meg a nemzeti jelkép megsértésének bűncselekménye - tudatta akkor a Dopeman jogi képviseletét ellátó Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet jogsegélyszolgálatának vezetője, Pelle Andrea.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-03-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite