2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: nem hagyjuk magukra az elbocsátott köztisztviselőket

Fidesz: nem hagyjuk magukra az elbocsátott köztisztviselőket


A Fidesz nem hagyja magukra az elbocsátott köztisztviselőket - közölte Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője az MSZP-s Török Zsolt közleményére reagálva, amelyben a szocialista párt szóvivője egyebek mellett arról írt, hogy bár a Fidesz munkahelyteremtést ígért, másfél év után is csupán stagnáló foglalkoztatásról, "mi több, közel hétezer megszűnő közigazgatási állásról beszélhetünk".

Selmeczi Gabriella003


A Fidesz szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: több szerénység és alázat lenne elvárható az MSZP részéről a munkanélküliséggel kapcsolatban, nyolcéves kormányzásuk alatt ugyanis 5 százalékról csaknem 12-re növelték a munkanélküliek arányát. A Fidesz-kormány - folytatta - kiemelt nemzeti ügynek tekinti a munkaalapú gazdaság felépítését Magyarországon, s ezt a célját az európai válság közepette sem adta fel, az eredmények pedig biztatóak: a foglalkoztatási ráta 50,4 százalékra nőtt.


Selmeczi Gabriella utalt a közszférában zajló leépítésre is, kijelentve, hogy a Fidesz nem hagyja magukra az elbocsátott köztisztviselőket, akiknek elindul a Karrier Híd Program. Ennek lényege - részletezte -, hogy a közszférából távozók piaci munkáltatójának egy éven keresztül a minimálbér kétszereséig 50 százalékos járulékkedvezményt biztosítanak. Az érintettek 2012. február végéig regisztrálhatnak a programba önkéntesen és ingyenesen - tette hozzá, majd megjegyezte: "megdöbbentő tény, de a Gyurcsány-kormány alatt 12 ezer köztisztviselőt küldtek el".


Gál András Levente kormánybiztos január 12-én tájékoztatott a központi közigazgatásban dolgozó 73.460 kormánytisztviselő mintegy öt százalékát érintő létszámleépítésről.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite