2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: nincs nagy jelentősége a szigetszentmiklósi választásnak

Fidesz: nincs nagy jelentősége a szigetszentmiklósi választásnak


A szigetszentmiklósi választásnak nincs nagy jelentősége, az eredmény ugyanakkor azt üzeni a jobboldali szavazóknak: részvétel nélkül nincs győzelem - mondta a Fidesz szóvivője hétfőn Pécsen, sajtótájékoztatón.

Hoppál Péter


Hoppál Péter annak kapcsán, hogy vasárnap az MSZP, a DK és az Együtt közös jelöltje nyerte a Pest megyei városban tartott időközi önkormányzati képviselő-választást, újságírói kérdésre rámutatott, egy mandátumról van szó, ami azt jelenti, hogy mostantól összesen két baloldali képviselő lesz a helyi képviselő-testületben. Ez nem rendítette meg a szigetszentmiklósiaknak azt a 2010-es szándékát, hogy a városnak fideszes polgármestere és kétharmados, fideszes többségű vezetése legyen - hangoztatta.


Hoppál Péter megjegyezte, a város ügyeit továbbra is ez a vezetés viszi ugyanolyan sikerrel, ahogy eddig. A szóvivő szavai szerint az eredmény ugyanakkor üzenet a jobboldali gondolkodásúak, a jobboldali szavazók felé, hogy részvétel nélkül nincs győzelem. "Amikor nem aktivizáljuk magunkat, nem megyünk el egy választásra, akkor a baloldal bizony elvihet mandátumokat, ezért nem szabad otthon maradni, össze kell fogni és ki kell állni az érdekeink mellett" - mondta Hoppál Péter.


A hivatalos előzetes eredmények szerint Szigetszentmiklós 8-as számú egyéni választókerületében Ladányi Sándor az MSZP, a DK és az Együtt - a Korszakváltók Pártja közös jelöltje 359 szavazattal (52,03 százalék) nyerte meg a választást, amelyet azért kellett kiírni, mert egy önkormányzati képviselő, Kécza György (Fidesz-KDNP) május 2-án elhunyt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite