2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: nyolcvanezerrel többen dolgoznak, mint két éve

Fidesz: nyolcvanezerrel többen dolgoznak, mint két éve


A súlyos gazdasági válság ellenére sikerült elérni, hogy nyolcvanezerrel többen dolgoznak, valamint több százezerrel kevesebben élnek segélyből, mint két éve - reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője Gúr Nándor szocialista alelnöknek a kormány foglalkoztatás terén elért eredményeit kritizáló szombati sajtótájékoztatójára.

Selmeczi Gabriella003

Selmeczi Gabriella


A szocialista politikusok elvtelen vádaskodások helyett jobban tennék, ha inkább elmélyednének az adatok tanulmányozásában - írta közleményében a kormánypárti szóvivő. Felidézte: 2002-ben, amikor az Orbán-kormány átadta a kormányzást, 5,8 százalék volt a munkanélküliségi ráta, 2010-ben pedig 11,4 százalék, vagyis a szocialisták megduplázták. "Kormányzásuk idején Gúr Nándor és szocialista társait nem hallottuk, hogy sajtótájékoztatókon aggódtak volna a magyar emberek munkahelyei miatt, ellenben rendkívül tevékenyek voltak a családok eladósításában" - fogalmazott Selmeczi Gabriella, hozzátéve: "nem érthető, mire ez a nagy mellény". Gúr Nándor, a szocialisták alelnöke szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: megközelíti a másfél évet az álláskeresés átlagos időtartama Magyarországon. Az ellenzéki politikus erkölcsi értelemben a "foglalkoztatás körében elkövetett bűncselekménynek" nevezte a kormány e téren nyújtott teljesítményét.

ezo_banner

HIRDETÉS


Jelenleg 3 millió 810 ezer ember dolgozik az országban, ami százezerrel kevesebb, mint a válság előtt - jelentette ki. Hozzátette: ugyanakkor nagyjából 500 ezer regisztrált álláskereső van, ez pedig százezerrel több, mint a válság előtti időszakban. A kormány közben olyan szabályozási rendszert hívott életre, amely éppen azokat sújtja, akik egyébként is nehéz helyzetben vannak. Negyven-ötvenezerrel nagyobb a részfoglalkoztatottak száma, így csökkent a tisztes bér megkeresésének lehetősége - vélekedett.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite