2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFidesz: Simon Tibor kivezeti Salgótarjánt a zsákutcából

Fidesz: Simon Tibor kivezeti Salgótarjánt a zsákutcából


A Fidesz-KDNP lillafüredi kihelyezett frakcióülésén Simon Tibor, a kormánypártok salgótarjáni polgármesterjelöltje rövid egyeztetést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel csütörtökön.

orbanviktor_simontibor


Ezt követően a polgármesterjelölt a fidesz.hu-nak elmondta: a városnak egy olyan mértékű tőkeinjekcióra van szüksége, ami akár 25-30 évre is meghatározhatja Salgótarján gazdasági életét.
A térség népességmegtartó erejének növeléséért a családok otthonteremtési kedvezményén túl az önkormányzatnak biztosítania kell olyan ingyenesen adható telkeket a fiatalok számára, ahol első otthonukat fel tudják építeni - emelte ki.


A polgármesterjelölt az oktatásra térve kifejtette: Salgótarjánban olyan közösségi főiskola megalkotására van szükség, ahol azok a fiatalok tudnak továbbtanulni, akik szociális okokból nem jelentkezhettek más város felsőoktatási intézményébe.


A kihelyezett frakcióülésen Becsó Zsolt, Salgótarján fideszes országgyűlési képviselője is jelen volt, aki a város helyzetét értékelve portálunknak elmondta: a szocialistáknak 14 hónap alatt sikerült zsákutcába vezetniük Salgótarjánt.


Egyúttal emlékeztetett, hogy a város fideszes vezetése 950 millió forint többlettel adta át a büdzsét, s most - bár a költségvetést még nem terjesztették be -, az előzetes jelzések alapján az egymilliárd forintot is meghaladhatja a költségvetési hiány. Emellett a helyi baloldal fejlesztési területen sem tudott maradandót alkotni, az elmúlt bő egy évben csak azok a fejlesztések kerültek átadásra, amit még az előző városvezetés indított el, készített elő - mutatott rá.


„Ha értékelni kell a szocialisták elmúlt 14 hónapját, azt lehet mondani, hogy totális csőd" - fogalmazott az országgyűlési képviselő. Egyúttal jelezte, hogy sürgősen vissza kell fordítani a várost abból a zsákutcából, ahova az MSZP vezette, annak érdekében, hogy Salgótarján ismét fejlődhessen.

 

Forrás: FIDESZ.HU

2016-02-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite