2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a baloldal 532 milliárd forintos terhet tenne a magyar lakosság vállára

Fidesz: a baloldal 532 milliárd forintos terhet tenne a magyar lakosság vállára


A Fidesz szerint a "Mesterházy-Bajnai féle program" 532 milliárd forintos terhet tenne a magyar háztartások vállára, a rezsicsökkentést "kifilézné", a családi adókedvezményt megszüntetné, a munkavállalói adókat emelné, a közszférában elmaradnának a béremelések és leépülne a közfoglalkoztatás.

hoppal peter


Hoppál Péter, a nagyobbik kormánypárt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján utalt Mesterházy Attila MSZP-elnök és az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon Reuters-nyilatkozatára, kifogásolva, hogy a két politikus a bankok és az extraprofittal rendelkező multik terheinek csökkentéséről szóló programjukat nem közvetlenül a magyar emberek szemébe mondták, hanem egy nemzetközi hírügynökségen keresztül üzenték meg az "őket támogató" pénzvilágnak.


A Fidesz szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés a novemberben életbe lépő intézkedései után már 300 milliárd forintos megtakarítást eredményez a magyar háztartásoknak, és ha ez a teher újra az emberek vállát nyomná, az akár havi 10 ezer forinttal is növelné kiadásaikat.


A családi adókedvezmény megszüntetése további több 10 ezer forintos terhet jelentene, a közfoglalkoztatás leépítése pedig 50-100 ezer forint közötti keresetet venne el az érintettektől - fűzte hozzá. "Ha a baloldalon múlna, megint segélyért állnának sorba az itt dolgozók" - jelentette ki.


Úgy folytatta: a személyi jövedelemadó kulcsa 16-ról 40 százalékra emelkedne, ez pedig mintegy kétmillió munkavállaló nettó fizetését csökkentené, a nyugdíjasok pedig nemhogy infláció feletti járulékemelésben nem részesülnének, de juttatásaik összege még az áremelkedést sem követné.


Hoppál Péter szerint ezt a programot a magyar emberek egyszer már elutasították, hisz a bukott baloldal politikusai egyszer már tönkretették a magyar családokat.


A szóvivő emlékeztetett Medgyessy Péter korábbi szocialista miniszterelnök közelmúltbeli kijelentéseire, miszerint úgy tűnik, az MSZP-nek nincs világképe, Bajnai Gordonnak pedig a vállalatirányítás a szakmája.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite