2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a kormány külön is védi a kismamákat, időseket és fogyatékkal élőket

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Fidesz: a kormány külön is védi a kismamákat, időseket és fogyatékkal élőket


A fideszes Hirt Ferenc pénteken közleményben üdvözölte, hogy Magyarország az új alaptörvényében foglaltakat nemcsak a szavak szintjén, hanem immár a tettekben, cselekedetekben is megtestesíti: a kormány ezen intézkedésével is külön védi, segíti a kismamákat, az időseket és a fogyatékkal élőket.

Hirt Ferenc


A kormánypárti politikus az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a korábbi kormányzati ciklusok üres ígérgetései után a mozgáskorlátozottak és a mozgásukban korlátozott állampolgárok (siketek és nagyothallók, vakok és gyengén látók), sőt az idősek és a kisgyermekes édesanyák nevében is méltányolják a kormány erőfeszítéseit annak érdekében, hogy egyre több közhivatal és ügyfélszolgálat lesz akadálymentesített, könnyebben megközelíthető és használható.


Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális államtitkára pénteken Budapesten jelentette be, hogy a kormány akadálymentesítési programot indít a közszolgáltatásban. A cél az, hogy a kormányablakok és a kormányhivatalokhoz tartozó szakigazgatási szervezetek ügyfélszolgáltatásai könnyen elérhetők legyenek a fogyatékkal élők, illetve az idős emberek és a kismamák számára.


A sajtótájékoztatón, amelyet jeltolmács is segített, Navracsics Tibor elmondta: az Új Széchenyi Terv keretében elindított mintegy 5,2 milliárd forint költségvetésű uniós tárcaközi esélyegyenlőségi projektre folyamatosan pályázhatnak - a főváros és Pest megye kivételével - az intézmények.


Első körben május végéig a kormányablakok, míg a második körben augusztus végéig a kormányhivatalokhoz tartozó szervezetek, például a rehabilitációs szakigazgatási szervek, munkaügyi központok, nyugdíjbiztosítási igazgatóságok, szociális és gyámhivatalok pályázhatnak.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite