2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a napokban kapják kézhez megemelt bérüket a tanárok

Fidesz: a napokban kapják kézhez megemelt bérüket a tanárok


A napokban kapják kézhez a pedagógusok a már megemelt szeptemberi fizetésüket - mondta a Fidesz szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

selmeczi_gabriella01


Selmeczi Gabriella hangsúlyozta: a béremelés mostani első ütemében átlagosan 34 százalékkal nő a pedagógusok fizetése, ami tíz- és százezer forint közötti összeget jelent a gyermekek oktatásában, nevelésében részt vevőknek, így a tanítóknak, a tanároknak, az óvodapedagógusoknak, a logopédusoknak és a fejlesztőpedagógusoknak.


A mostani béremelési program a rendszerváltás óta a legnagyobb, 160 ezer pedagógust érint - hívta fel a figyelmet a Fidesz szóvivője, aki példaként elmondta: egy 34 éve a pályán lévő, főiskolai végzettségű általános iskolai tanítónak mintegy 45 ezer forinttal nőtt a nettó fizetése.


Kiemelte, hogy 2017-ig minden évben emelkedni fog a pedagógusok bére további 5-10 százalékkal, így akkorra a fizetésemelésük mértéke eléri a 60 százalékot. A költségvetési fedezete az idei és a jövő évi béremelésnek is megvan - mondta Selmeczi Gabriella, aki szerint a fizetésemelés határozott üzenet a pedagógustársadalomnak: az állam megbecsüli őket.


A szóvivő hozzátette, a szocialisták kormányzása alatt a tanárok a megszorítások egyik fő célpontjai voltak. A Gyurcsány-Bajnai-kormány iskolákat zárt be, a tanárok fizetését reálértéken folyamatosan csökkentette, sokukat pedig utcára tette - mondta, úgy vélekedve, hogy ha a baloldalon múlna, ma sem várna más a pedagógusokra, mert megszüntetnék a nekik szóló béremelési programot.


Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatón arra is reagált, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorsbecslése szerint a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene 1,5 százalékkal nőtt augusztusban az előző év azonos időszakához képest. Ez azt jelenti, hogy az emberek többet tudtak vásárolni, ami annak is köszönhető, hogy az alacsony infláció miatt többet ér a fizetésük, nőttek a nyugdíjak, és egyre több ember él segély helyett munkából - értékelte az adatot a szóvivő, hozzátéve, bíznak abban, hogy a következő hónapokban is nőni fog a kiskereskedelmi forgalom.


Selmeczi Gabriellát az ingyenes készpénzfelvétel tervéről is kérdezték, amiről kijelentette a Fidesz nem enged abból, hogy a készpénzfelvétel a bankautomatákból - egy bizonyos összeghatárig - ingyenes legyen.


Azzal összefüggésben, hogy a Jobbik ügynökszervezetként tartaná nyilván a külföldről támogatott civil szervezeteket, a Fidesz szóvivője annyit mondott: tény, hogy "elég sok homályos, külföldről pénzelt társaság van Bajnai Gordonék körül", "dollármilliókat juttatnak olyan ál-civilszervezeteknek, amelyek hajlandóak kikelni a kormány ellen".

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite