2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a nőket a Gyurcsány-Bajnai-kormányok hagyták cserben

Fidesz: a nőket a Gyurcsány-Bajnai-kormányok hagyták cserben


A nők és édesanyák cserbenhagyása miatt a Gyurcsány-Bajnai-kormányoknak van elszámolnivalójuk - reagált a Fidesz Gurmai Zitának, az MSZP nőtagozata elnökének szombati szavaira, miszerint a kormány az elmúlt években elhanyagolta a magyar nőket.

Bajnai Gordon003


A Fidesz-frakció szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormányok "a bankárkormányzásuk alatt elszabadult devizahitelekkel több százezer magyar feleséget és édesanyát tettek tönkre lelkileg, egészségileg és anyagilag". Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: a baloldal nemhogy segítette, de büntette a gyermeknevelést és a gyermeknevelés melletti munkavállalást. Nem létezett családi adókedvezmény, a nők munkavállalását semmivel sem segítették, Bajnai Gordon megszorító csomagja elvette a kisgyermekes édesanyáktól a hároméves gyest - tették hozzá.


A baloldal, ha rajta múlna, ugyanazt a családellenes politikát folytatná, mint korábban, eltörölné a családi adókedvezményt és bruttósítaná a gyest - olvasható a közleményben. Hangsúlyozták: ma egymillió édesanya számíthat a családi adókedvezményre, visszaállították a hároméves gyest, és eddig százezer nő élt a negyven év munka után igényelhető nyugdíjjal. Hozzáfűzték, a munkahelyvédelmi akcióterv kiemelt védelmet ad a nőknek: három éven át adókedvezményt nyújtanak részmunkaidős foglalkoztatásukhoz és munkába való visszatérésükhöz. Ennek is köszönhető, hogy 2012-ben 20 éves rekordot döntött a nők foglalkoztatása - írták.


Gurmai Zita, a szocialista párt nőtagozatának elnöke az MSZP nőnapi budapesti díjátadó ünnepségén szombaton azt mondta, a kormány az elmúlt években elhanyagolta a magyar nőket, a Fidesz-KDNP politikáját ugyanis a "háziasszonynak a konyhában a helye" felfogású "macsó cinizmus" uralja.  Arról is beszélt, talán a magyar nőknek a legfontosabb a Fidesz-KDNP-kormány leváltása, mert a kabinet "otthoni díszként" tartja számon őket, amit szerinte az is mutat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beszédeiben rendszeresen háziasszonynak szólítja a nőket.


Azt mondta, nem hisznek a kormánypárt ígéreteinek, helyette tetteket várnak, például nőbarát gazdaság-, társadalom- és szociálpolitikát. Véleménye szerint ehhez szükség lenne arra, hogy ismét alkotmányba foglalják: egyenlő munkáért egyenlő bérezést kell biztosítani. Emellett szorgalmazta, hogy az alaptörvényből vegyék ki az abortusz tilalmát lehetővé tevő rendelkezéseket.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite