2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a nyugdíjasoknak a legnagyobb segítség a rezsicsökkentés

Fidesz: a nyugdíjasoknak a legnagyobb segítség a rezsicsökkentés


A Fidesz megtartotta a nyugdíjasoknak tett vállalásait, a folytatódó rezsicsökkentéssel pedig tovább mérsékli kiadásaikat - mondta Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője kedden az idősek világnapja alkalmából.

hoppal peter


A szóvivő sajtótájékoztatóján azt mondta: a rezsicsökkentés a nyugdíjasoknak a legnagyobb segítség.
Hozzátette: a Fidesz szerint erkölcsi kötelesség gondoskodni az idősekről, javítani életkörülményeiket, míg a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány elmulasztotta ezt, a "rossz bankárokat" szolgálták, az idős emberektől viszont elvettek egy havi nyugdíjat, tizenötször emelték a rezsit, vízit- és kórházi napidíjat vezettek be.


Ezzel szemben - folytatta - a Fidesz megtartotta a nyugdíjasoknak tett ígéreteit, és akár konfliktusokat is vállalt, jogszabályokat írt át és "összeveszett a fél világgal" a rezsicsökkentés érdekében. A Fidesz filozófiája, hogy emelni kell a nyugdíjak vásárlóerejét - jelezte, kiemelve, hogy az infláció az 1970-es évek óta nem volt ilyen alacsony.


Hoppál Péter arról is beszélt, hogy a Fidesz-kormány megszüntette a korábbi nyugdíjrendszer igazságtalanságait. Megvonták a korkedvezményt azoktól az "életerős, negyvenegynéhány éves fiatalemberektől", korábbi rendvédelmi dolgozóktól, akik tudnak dolgozni, de lehetővé tették, hogy a nők 40 évnyi munka után nyugdíjba mehessenek. Ezzel a lehetőséggel eddig 108 ezren éltek - közölte.


A Fidesz megszüntette azt az igazságtalanságot is, hogy a kommunista rendszer működtetői kiemelt nyugdíjat kaptak, az áldozatok pedig alamizsnát. "Helyreállt a rend: a bűnösöktől elvettünk (...), az áldozatoknak 50 százalékkal megemeltük a nyugdíját" - jelentette ki.


Hoppál Péter a nyugdíjasok érdekében hozott intézkedések között említette, hogy a büntető törvénykönyv szigorúbban szankcionálja az idősek ellen elkövetett bűncselekményeket, és azt, hogy hamarosan országszerte egészségfejlesztő irodák nyílnak nyugdíjasoknak.


Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány az eddigi összeg kétszeresét, kétmilliárd forintot szán szociálistűzifa-programra.
A Fidesz szóvivője azt is mondta, a "bukott baloldal" a kampány közeledtével a nyugdíjasokat "becserkésző" ígéreteket tesz, de az idős emberek tudják, hogy kormányon az ellenkezőjét csinálnák annak, amit ígérnek, és a baloldal gazdaságpolitikájának árát ismét a családok és a nyugdíjasok fizetnék meg.


Kérdésre válaszolva Hoppál Péter primitív és alpári akciónak minősítette, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom vasárnapi kormányellenes demonstrációján aktivisták ledöntöttek, majd feldaraboltak egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló hungarocellszobrot. Véleménye szerint mivel a baloldali pártok azóta sem tagadták meg a történteket, kijelenthető, hogy ez a baloldal stílusa, a rendezvényen felszólaló Bajnai Gordon pedig bemutatta, "milyen Magyarországot képzel el".

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite