2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: az eddiginél magasabb ösztöndíjjal segíti a kormány a hátrányos helyzetű diákokat

Fidesz: az eddiginél magasabb ösztöndíjjal segíti a kormány a hátrányos helyzetű diákokat


A Fidesz szerint az idei tanévben az eddiginél magasabb ösztöndíjjal segíti a kormány a hátrányos helyzetű diákokat.

iskola01

Képünk illusztráció!


Pósán László, az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának alelnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kiemelte: az Útravaló Ösztöndíjprogram az általános iskolától a szakmaszerzésig támogatja a rászoruló diákokat és szüleiket; segíti a diákok középiskolába jutását, az érettségi megszerzését, a felsőoktatásba való bejutását.


A fiatalok kezét azt követően sem engedik el - emelte ki, hozzátéve: a munkaerőpiacon értékes tudást ad mostantól a szakképzés és a felsőoktatás.


Kitért arra is, hogy az érintettek elhelyezkedését foglalkoztatási programok és adókedvezmények segítik. Mint írta, nem hisznek a bukott baloldal kudarcos politikájában, amely segélyre ítélte a hátrányos helyzetű fiatalok tömegét, helyette ma tanulást és munkát kínálnak nekik.


"Ennek is köszönhető, hogy Magyarország a fiatalok munkanélkülisége elleni küzdelemben is jobban teljesít, mint korábban, és mint más európai országok általában" - zárta állásfoglalását a szakbizottság alelnöke.


A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján a Komárom-Esztergom megyei Ácson azt mondta: a hátrányos helyzetű fiatalok Útravaló ösztöndíjrendszeréhez tartozó alprogramokban összesen mintegy 14 ezer tanuló jut támogatáshoz az elnyerhető támogatási összeg jelentős emelkedésével.


Kovács Zoltán ismertetése szerint a két év alatt megújult rendszerben a tanulmányi eredménytől vált függővé az ösztöndíj nagysága, amely az idén akár havi 14 ezer forintot is jelenthet. A támogatottak 53 százaléka roma származású.


Az államtitkár hozzátette, hogy az ösztöndíjrendszer mellett az esélyegyenlőségi, a továbbtanulást segítő, a Tanoda és a második esély típusú, valamint a hazai és nemzetközi testvériskolai programok összesen több mint 16 ezer gyermekhez jutnak el.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-11-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite