2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: az MSZP hamis ígéretekkel eteti a munkavállalókat

Fidesz: az MSZP hamis ígéretekkel eteti a munkavállalókat


A Fidesz szerint a szocialisták újra hamis ígéretekkel próbálják megvezetni a munkavállalókat és a szakszervezeteket, nem segíteni, hanem csak kihasználni akarják őket.

Fidesz logo


Így reagált a kormánypárt arra, hogy az MSZP politikusai az oktatáspolitikáról, azon belül elsősorban szakképzési és felnőttképzési ügyekről egyeztettek kedden ágazati szakszervezetek vezetőivel. A találkozó után Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke azt mondta, mindenkinek biztosítani kell a tudás megszerzésének lehetőségét, mert az a szegénység elkerülésének alapja.


A Fidesz az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul úgy fogalmazott: a szocialisták kormányzásuk alatt már bebizonyították, hogy valójában nem becsülik a dolgozókat, megélhetésüket magas adókkal nehezítették, munkanélküliséggel, fizetéscsökkenéssel, megszorításokkal sújtották őket.


Az oktatási rendszer köszönőviszonyban sem volt a munkaerő-piaci igényekkel, ezért munkanélküliek tömegét termelte ki, a szakember-utánpótlás pedig megszűnt - írta reagálásában a kormánypárt sajtóirodája, amely szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy a szocialisták kormányzása alatt megduplázódott a munkanélküliség.


Ezzel szemben a Fidesz-kormány újraépíti a köznevelést, a szak- és a felnőttképzést, valamint a felsőoktatást is, hogy a fiatalok gyakorlatorientált tudással kerüljenek ki a munkaerőpiacra - hangsúlyozták.


Az eredmények között említették, hogy a gyakorlati szakképzésben már több mint 50 ezer fiatal és egyre több hazai vállalat vesz részt, a hátrányos helyzetű fiatalokat pedig kormányzati ösztöndíjak segítik az általános iskolától a szakmaszerzésig, az érettségiig vagy akár a diplomaszerzésig. Végül megjegyezték, hogy a téli közfoglalkoztatási program keretében hamarosan százezer tartósan álláskereső ember képzése, szakképzése indul meg.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite