2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: családonként legalább egy munkanélkülit termelt a baloldal

Fidesz: családonként legalább egy munkanélkülit termelt a baloldal


A baloldal soha egyetlen ígéretét nem teljesítette és családonként legalább egy munkavállaló helyett családonként legalább egy munkanélkülit "termeltek" kormányzásuk alatt - reagált a Fidesz az MSZP által összehívott, Szövetség a változtatásért nevű ellenzéki egyeztetéssorozat pénteki fordulóján elhangzottakra.

Fidesz logo


Gúr Nándor, az MSZP alelnöke az ellenzéki találkozót követően újságíróknak elmondta, a céljuk olyan felelősségteljes vállalások megfogalmazása, amelyeket kormányra kerülve biztosan meg tudnak valósítani 2014 után. Közölte: a Fidesz hibájából tanulva nem ígérnek egymillió új munkahelyet, helyette azt szeretnék elérni, hogy minden családban legyen legalább egy munkavállaló, akinek példájából tanulhatnak a család fiatalabb tagjai is, átérezve, felnőve nekik is dolgozniuk kell majd.


Kara Ákos, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált: "mindegy, hogy mit ígér a baloldal, soha egyetlen ígéretét sem teljesítette". Felhívta a figyelmet arra, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt megduplázódott a munkanélküliség, családonként legalább egy munkanélküli volt, a kormányok inkább adtak segélyt, mint munkát, a munkavállalást pedig magas adókulcsokkal büntették.


Ezzel szemben jelenleg 160 ezer emberrel több jár munkába, mint a kormányváltáskor, a munkahelyvédelmi akciótervnek köszönhetően egyre több férfi, egyre több nő, egyre több fiatal és 55 év feletti talál munkát, a kormány a családi adókedvezménnyel támogatja a munka melletti gyermeknevelést, lehetőséget kínál a megváltozott munkaképességűeknek, a kisgyermekes anyáknak, a nyugdíj előtt állóknak, az alacsony iskolázottságúaknak egyaránt - írta Kara Ákos.


Ezen felül pedig 2013-ban 450 milliárd forintot biztosítanak a foglalkoztatás támogatására és munkahelyek megőrzésére - tette hozzá.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite