2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: előre magyarázza vereségét az Együtt-PM

Fidesz: előre magyarázza vereségét az Együtt-PM


A Fidesz szerint "Bajnai új barátai" előre magyarázzák vereségüket a levélben történő szavazás módszerének támadásával.

Gulyás Gergely01


Gulyás Gergely, a kormánypárt országgyűlési képviselője fogalmazott így az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében, amellyel Jávor Benedek, a PM társelnöke napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált. Az ellenzéki képviselő ezen bejelentette, Szabó Máté ombudsmanhoz fordultak, mert szerintük alkotmányellenes, hogy míg a magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön tartózkodó magyarok csak a külképviseleteken szavazhatnak, addig a magyar lakcímmel nem rendelkezők ezt levélben is megtehetik.


A Fidesz ezzel szemben hangsúlyozta, a külföldön élő magyar állampolgárok eddig is a külképviseleteken szavaztak és ezután is így fognak.


"Bajnai új barátai már előre magyarázzák vereségüket és vitatják a választások tisztaságát, miközben a választási eljárási szabályok az európai gyakorlattal összhangban biztosítják a választójog gyakorlását valamennyi magyar állampolgár számára" - fejtette ki Gulyás Gergely.


A kormánypárti politikus szerint a baloldal hiteltelenségét bizonyítja, hogy eddig erősen támadták a levélben szavazás intézményét, ma viszont már valamennyi választópolgárra kiterjesztenék azt: "eddig néhány tízezer ember levélben szavazását veszélyesnek találták, most további 8 millió választópolgárra kibővítenék".

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite