2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFidesz: enyhülhet a migrációs nyomás Balassagyarmaton

Fidesz: enyhülhet a migrációs nyomás Balassagyarmaton


A balassagyarmati alpolgármester közlése szerint az idegenrendészeti és menedékjogi törvény módosításától azt várják, hogy ne legyen érdemes Magyarországot választaniuk a menedékjoggal visszaélő idegeneknek, és a nógrádi városban is enyhüljön a migrációs nyomás.

csachgabor

Csach Gábor (Fidesz-KDNP) az MTI-nek nyilatkozva arra reagált, hogy szocialista politikusok hétfőn a városban működő közösségi szállásnál tartott sajtótájékoztatón átgondolatlannak és veszélyesnek nevezték a törvénymódosítást, mert a menekültek az eddigi 18 helyett már csak két hónapig tartózkodhatnak a szálláson, és ellátás, illetve jövedelem nélkül kerülnek utcára. A szocialisták szerint egyaránt fel kell hívni a figyelmet arra, hogy milyen sors vár azokra, akik kikerülnek, illetve mi vár a balassagyarmatiakra.

Csach Gábor közölte: a közösségi szállót elhagyó idegenek nem az utcára kerülnek, még csak nem is Nógrád megyébe, hanem a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékes hatósága helyezi el őket a hét régiós igazgatóság közelében, figyelembe véve igazolásaikat, családi és lakhatási körülményeiket.

Vagyis a hatóság mérlegeli a közpénzen eltartott idegenek ismeretségi köreit, hozzátartozói hollétét, esetleges befogadóikat, és eszerint határoz arról, hogy havi megjelenési kötelezettségüknek megfelelően melyik régióközpont irodája közelébe kerüljenek; havonta egyszer ugyanis meg kell ott jelenniük, ha tartózkodási engedélyre van szükségük - tette hozzá.

Az alpolgármester arra is felhívta a szocialista politikusok figyelmét, hogy a balassagyarmati közösségi szálló újranyitásáról Bajnai Gordon szocialista kormánya idején, 2009-ben született döntés, "és Balassagyarmat ennek a rossz döntésnek köszönhetően kénytelen 2011 óta újra elviselni a közösségi szálló okozta biztonsági kockázatot".


Forrás: MTI/ HÍRPORT24

 

2013-10-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite