2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: ez a kormány a nemzet érdekeit tartja szem előtt

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Fidesz: ez a kormány a nemzet érdekeit tartja szem előtt


A kormány külpolitikája minden fórumon határozottan kiáll a nemzeti érdekek mellett, és visszaállítja a magyar diplomácia régi tekintélyét - közölte Balla Mihály, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke az MTI-vel.

balla_mihaly


Balla Mihály - a hétfői ellenzéki tárgyalásokra reagáló - közleménye szerint a Bajnai- és a Gyurcsány-kormány mellőzte a határozott érdekképviseletet, kormányzásuk ideje alatt a magyar külpolitikát a különböző lobbicsoportoknak való állandó megfelelés jellemezte. A szocialisták külpolitikáját átjárta a korrupció, ennek legjobb példái a moszkvai ingatlanok eladása körüli gyanús ügyletek - emeli ki. Szerinte az előző kormányok által folytatott szervilis politikában a nemzeti érdekek határozott képviselete minden esetben az utolsó helyre szorult. Ezzel szemben a mostani kormány külpolitikája minden fórumon határozottan kiáll a nemzeti érdekek mellett, és visszaállítja a magyar diplomácia régi tekintélyét - teszi hozzá. Hangsúlyozza, hogy a kétoldalú kapcsolatok keretében az Orbán-kormány normalizálta a szlovák-magyar viszonyt, és elősegíti a Nyugat-Balkán integrációját. Rendezték a magyarok és a határon túli magyarok kapcsolatát: az egyszerűsítési honosítás révén csaknem 400 ezer határon túli magyar szerezte meg a magyar állampolgárságot. A kettős állampolgárság könnyített elnyerése és az új alkotmány méltó bizonyítéka a magyar nemzet összetartozásának - fogalmaz Balla Mihály.


Kiemeli, hogy a kormány újból lendületet vitt a visegrádi országok együttműködésébe annak érdekében, hogy a régió könnyebben tudja érvényesíteni érdekeit az Európai Unióban, és hamarabb tudjon kilábalni a gazdasági válságból. A kabinet nyitott a Kelet felé, ennek keretében olyan lehetőségek nyílnak meg a magyar gazdaság számára, amelyek biztosítják a fejlődést. A jelenlegi kormány - az előző két ciklus hagyományaival szemben - a nemzeti érdeket mindenek fölé helyezi, és mindent megtesz a nemzet előtt álló lehetőségek maximális kihasználása érdekében - fogalmaz Balla Mihály.


A hétfői ellenzéki tárgyalásokon részt vevő szervezetek közölték: a külkapcsolatok javítását tekintik céljuknak, mert szerintük az Orbán-kormány miatt Magyarország mára elszigetelődött. Az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt képviselői tizenegy pontból álló nyilatkozatot fogadtak el hétfői megbeszélésükön. Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja újságíróknak elmondta: kiindulópontjuk az volt, hogy az Orbán-kormány leszerepelt a nemzetközi porondokon, ami az ország elszigetelődéséhez vezetett. A szocialista politikus szerint a jelenlegi kabinet "a demokrácia és a jogállam lebontásával" ellenszenvet, az unortodox gazdaságpolitikával pedig leginkább derültséget váltott ki a nagyvilágban, és tevékenységével "legfeljebb néhány diktatúrában tudott bónuszpontokat gyűjteni".

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite