2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: Gyurcsány és az MSZP ismét támadást indított a határon túli magyarok ellen

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Fidesz: Gyurcsány és az MSZP ismét támadást indított a határon túli magyarok ellen


A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció) és az MSZP ismét támadást indított a határon túli magyarok ellen, ezúttal nem az állampolgárságtól, "csak" a szavazati jogtól akarják megfosztani őket.

gyurcsanyegy


Potápi Árpád, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében hangsúlyozza: bármit mondjanak is most, "sajnos túlságosan is jól ismerjük már", hogy mit cselekszenek, amikor hatalomra kerülnek, és hogy mit jelent az MSZP-s "új magyarságpolitika".


Mint írja, alig egy héttel az MSZP elmismásolt bocsánatkérése után - amiatt, hogy 2004-ben a határon túli magyarok ellen uszított és ahelyett, hogy a magyar nemzet részeként tekintett volna rájuk, 23 millió románnal riogatott - a képmutató szocialista párt újra megtagadja a határon túli magyarokat. "De hát mit is várhatunk azoktól a politikusoktól, akik a határon túli magyarokat zsigeri barmoknak titulálják..." - zárul Potápi Árpád közleménye.


Az MSZP kezdeményezésére tárgyaló ellenzéki szervezetek közölték: gyökeres változást tartanak szükségesnek a magyarságpolitikában. Hétfői egyeztetésükön kinyilvánították, hogy szerzett jogokat nem vennének vissza, ám a határon túliak szavazati jogával kapcsolatos kérdéseket "tisztáznák". Szabó Vilmos MSZP-s országgyűlési képviselő újságíróknak elmondta: a résztvevők - a szocialista párt, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt - egyetértettek, hogy alapvető változások kellenek a magyarságpolitikában, mert az Orbán-kormány azt hatalmi céljainak rendeli alá, és konfliktusokat gerjeszt a külhoni közösségekben. Az új nemzetstratégia kidolgozása nem jelenthet kritika nélküli visszatérést a 2010 előtti időszak kormányzati politikájához - tette hozzá.


Gyurcsány Ferenc DK-elnök pártja szombati kongresszusán azt mondta: nem ért egyet azzal, hogy az MSZP vezetése a közelmúltban elnézést kért a határon túli magyaroktól a szocialistáknak a 2004. december 5-i, a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson képviselt álláspontjáért.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite