2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: ha lesz távhőáremelés, az az MSZP-SZDSZ városvezetés felelőssége

Fidesz: ha lesz távhőáremelés, az az MSZP-SZDSZ városvezetés felelőssége


Fidesz logoHa lesz távhőáremelés, a felelősség a szocialista-liberális városvezetést és a Főtáv Zrt. MSZP által delegált és támogatott vezetését terheli - közölte a Fidesz-frakció kedden.


A párt közleményben reagált Szanyi Tibornak, az MSZP kampányfőnökének és Élő Norbert X. kerületi polgármesterjelöltnek a közös sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint brutális távhődíjemelés várható az önkormányzati választások után. Közleményük szerint az energiaárak mértékének megállapítása a főváros MSZP-SZDSZ vezetésének, illetve a főváros által üzemeltetett Főtáv Zrt.-nek a kompetenciája.
"Furcsa, hogy éppen az az Élő Norbert emel szót a mostani változtatás ellen, aki a Főtáv Zrt. igazgatótanácsának korábbi tagjaként maga is megszavazta az emeléseket" - tették hozzá.
A Fidesz szerint egyértelmű, hogy a jelenlegi MSZP-SZDSZ városvezetés az, amely a távhő díjának emelésére törekszik még az önkormányzati választások előtt, "mielőtt a választók elzavarják őket". Azt is hangsúlyozták, hogy Szanyi Tibor és Élő Norbert pártja 44 százalékkal emelte a távhő árát 2007 januárjában.
Hozzátették: a kormány és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja júniusban az energiaárak befagyasztásáról döntött, a parlament pedig megszavazta az ármoratóriumot. Ha ennek ellenére lesz áremelés, az a jelenlegi városvezetés miatt van. "A fővárost érintő minden döntés felelőssége a tizenhat éve regnáló MSZP-SZDSZ városvezetést terheli" - tették hozzá.
Szanyi Tibor kedden sajtótájékoztatón kijelentette: az MSZP azt várja a kormánytól és magától Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és még az önkormányzati választások előtt mondja ki azt a mondatot, hogy "nem lesz távhőáremelés".
Élő Norbert, az MSZP X. kerületi polgármesterjelöltje úgy vélekedett: kontár gazdaságpolitika okozza a lakossági hődíjak emelkedését.
A Főtáv Zrt. hétfőn közleményben jelezte: az energiabeszerzési költségek 2010. második negyedévi növekedése következtében szeptemberben éves szinten 10,5 százalékkal emelkednek a lakossági hődíjak. A növekedés csak a hődíjat érinti, az alapdíj változatlan marad.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite