2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: jövőre még több nőnek lesz esélye munkavállalásra

Fidesz: jövőre még több nőnek lesz esélye munkavállalásra


A Fidesz-frakció támogatja a kormány által szerdán bejelentett programot az 55 év feletti munkanélküli nők foglalkoztatására, mert ezzel jövőre még több nőnek lesz esélye munkavállalásra - jelentette ki Selmeczi Gabriella szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján.

Selmeczi Gabriella003


Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár szerdán jelentette be, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatási programot indít azoknak az 55 év feletti munkanélküli nőknek, akiknek a nyugdíjba vonuláshoz szükséges 40 év szolgálati időből kevesebb mint 1 év hiányzik. Novembertől a programban a támogatás maximum 12 hónapra szól, ez idő alatt 10 hónapig a bruttó bér és a járulékok 100 százalékával támogatják a munkaadókat a célcsoport foglalkoztatásához; ezért további 2 hónap támogatás nélküli foglalkoztatást kell vállalnia a munkaadónak.


A Fidesz szóvivője szerint ennek és az ehhez hasonló programoknak a célja az, hogy a nők érezzék, van mögöttük egy segítő kéz. Ismertette, a Fidesz támogatja a kormány elképzeléseit, mert a nyugdíj előtt álló korosztály jobban ki van téve egy átszervezésnek, leépítésnek.


Emlékeztetett: a kormány az elmúlt három évben is nagyon sok mindent tett a nők foglalkoztatásának javításáért. Példaként említette, hogy járulékkedvezménnyel támogatták a nők részmunkaidős foglalkoztatását, valamint külön program készült a kisgyermekes édesanyák elhelyezkedésének megsegítésére.


Szerinte ennek is köszönhető, hogy az elmúlt 20 évben nem dolgozott ennyi nő Magyarországon.
A Fidesz szóvivője reagált Nyakó István MSZP-s képviselő szerdai nyilatkozatára is. Az ellenzéki politikus azt jelentette be, hogy az MSZP, az Együtt-PM szövetség és a Demokratikus Koalíció is támogatásáról biztosította a közmunkás-szakszervezet követeléseit. Ezek között szerepel, hogy a közmunkások kerüljenek vissza a munkatörvénykönyv hatálya alá (és részesüljenek például a gyermekek után járó pótszabadságból), illetve hogy a 8 órában foglalkoztatottak megkapják a nettó minimálbért. Emellett olyan munkahelyteremtő politikát szorgalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy minden családban legyen valaki, aki egész évben dolgozhat.


Selmeczi Gabriella erre úgy reagált: a baloldal sem több munkát, sem több kenyeret nem adott kormányzása idején. Ezzel szemben 2002 és 2010 között a munkanélküliség a duplájára nőtt, a fizetés egyik felét elvitte az adó, másik felét pedig a rezsi - mondta.


A fideszes képviselő hozzátette: a baloldal el akarja törölni az idén 300 ezer embernek munkát és keresetet adó közmunkaprogramot, holott ennek is köszönhető, hogy Magyarország egyre jobban teljesít.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite