2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Választás 2010Fidesz-KDNP:a szocialisták újabb terheket raknának a családokra

Fidesz-KDNP:a szocialisták újabb terheket raknának a családokra

Soltész MiklósSoltész Miklós összegzése szerint az elmúlt nyolc év családellenes politikájába teljesen beleillik a szocialisták gondolatmenete. A Fidesz-KDNP szerint a szocialisták a családok jó részétől elvennék a gyes-t, és újabb terheket rónának rájuk a bölcsődei férőhelyek fizetőssé tételével.


Soltész Miklós a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján egy, a napokban nyilvánosságra került tanulmányra hivatkozva azt mondta: annak lényege, hogy a családok egyáltalán nem számítanak. A szocialisták azt akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a gyes-re, azaz a családok jó részétől azt el akarják venni. A szocialisták újabb támadást indítottak a családok ellen - fogalmazott.


A kereszténydemokrata képviselő közlése szerint a szocialisták a gyes időtartamát először háromról két évre csökkentették, majd azt ígérték, növelik a bölcsődei férőhelyek számát. Most pedig, látva, hogy ezt nem tudják teljesíteni, fizetőssé tennék a férőhelyeket. Eközben munkahelyeket sem hoztak létre a munkaerő-piacra visszatérő édesanyáknak, s csökkentették a bölcsődei normatívákat is - jegyezte meg.
Soltész Miklós összegzése szerint az elmúlt nyolc év családellenes politikájába teljesen beleillik a szocialisták gondolatmenete. Kiüresítették és megszüntették az otthonteremtés támogatását, a családi adókedvezményt, most a gyes-t szűkítenék, illetve vennék el a családok jó részétől. Tovább folytatnák eddigi politikájukat, azt, hogy a gyermek vállalása egyenlő legyen a szegénység vállalásával - mutatott rá a népjóléti kabinet vezetője.


A szakpolitikus ígéretet tett arra, hogy a Fidesz-KDNP olyan családpolitikát folytat a jövőben - ha lehetőséget kap arra -, amely a családokat segíti otthonteremtési támogatással, családi adókedvezménnyel. Olyan politikát kívánnunk megvalósítani, hogy a gyermek vállalása érték legyen - mondta Soltész Miklós.

 

2010-03-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite