2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz-KDNP: nemzeti jelképeket becsmérel külföldön a baloldal

Fidesz-KDNP: nemzeti jelképeket becsmérel külföldön a baloldal


Szent KoronaA magyar néppárti képviselők felszólították a baloldali politikai erőket, haladéktalanul hagyjanak fel azzal, hogy Magyarország ellen uszítják az uniós intézményeket és a nemzetközi közvéleményt.


A nemzeti jelképeket becsmérli külföldön a magyar baloldal - állítja közleményében az Európai Parlament magyar néppárti képviselőcsoportja (Fidesz-KDNP).


E szerint az MSZP EP-képviselői, valamint Bokros Lajos, a médiatörvénnyel kapcsolatos rágalomhadjárat kifulladása után most újra hazugságokkal teli körlevelekben hangolják hazánk ellen az uniós intézményeket. Mind az MSZP, mind Bokros Lajos kifogásolják az alaptörvényben szereplő Isten, áldd meg a magyart kifejezést, és meg sem említik, hogy az a magyar Himnusz kezdő sora - írják a néppártiak.


Az MSZP szerint a Szent Korona megemlítése a Magyar Királyság területi folytonosságát szimbolizálhatja, és ellenérzéseket kelthet a szomszédos országokban, az alaptörvény-tervezetben szereplő határon túli magyarok szavazati jogáról szóló passzus pedig a szocialisták szerint túlzott politikai befolyáshoz juttatná Magyarországot az uniós intézményekben. Ez szerintük pénzügyi következményekkel járhat és konfliktusokhoz fog vezetni a környező országokkal. Mindemellett Bokros Lajos azt is kifogásolja, hogy az alaptörvény-tervezet a határon túli magyarokat is a nemzet részének tekinti.


A Fidesz-KDNP szerint ugyanakkor a valóság az, hogy az új alaptörvény nem rendelkezik a határon túli magyarok szavazati jogáról. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben az MSZP nem képviseli választóit az alaptörvénnyel kapcsolatos vitában, külföldön aktívan dolgozik az ország lejáratásán - írja a Magyar Néppárti Képviselőcsoport, mely egyben felszólítja a baloldali politikai erőket, haladéktalanul hagyjanak fel azzal, hogy Magyarország ellen uszítják az uniós intézményeket és a nemzetközi közvéleményt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite