2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFidesz: kétmilliárd forintot nyert el Nógrád megye turizmusfejlesztésre

Fidesz: kétmilliárd forintot nyert el Nógrád megye turizmusfejlesztésre


Több mint kétmilliárd forint érkezik Nógrád megyébe hat nyertes pályázatnak köszönhetően az egészségügyi turizmus, valamint turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztésére - közölte Becsó Zsolt és Balla Mihály fideszes országgyűlési képviselő közös sajtótájékoztatón kedden Salgótarjánban.

Becsó Zsolt003


Becsó Zsolt, aki egyben a Nógrád megyei közgyűlés elnöke, úgy fogalmazott: a 2010-es kormányváltás óta Nógrád megye "felkerült Magyarország térképére", a kormánytól már megkapja a felzárkózás felgyorsításához szükséges fejlesztési forrásokat. Csak a turizmushoz kapcsolódva 7,719 milliárd forintot ítéltek meg azóta a megyének, ez az összeg a szocialista éra nyolc éve alatt 2,5 milliárd forint volt - tette hozzá.


Balla Mihály közölte, hogy az egészségügyi turizmus 2,9 milliárdos keretét négy pályázat nyerte el az észak-magyarországi régióban, ebből kettő nógrádi: a nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatórium ellátásokat, kapacitásokat bővít, az alsópetényi Prónay-kastélyban szemészeti lézerklinikát indítanak 255 millió, illetve 745,5 millió forintos támogatással. A pályázók azzal számolnak, hogy az ellátásokra külföldön is jelentős igény lesz, így a projektek azért is kiemelkedőek, mert munkahelyet teremtenek, és jó hírét viszik a megyének, a térségnek - mondta a képviselő. Nógrádgárdonyban 40, Alsópetényben 30 százalékos önerővel egészítik majd ki az elnyert támogatást.


Becsó Zsolt tájékoztatása szerint a turisztikai attrakció- és szolgáltatás-fejlesztés 6 milliárdos keretéből 1,125 millió forint kerül Nógrádba, a 17 észak-magyarországi nyertes közül négy nógrádi. Elmondta: a Mária-út észak-magyarországi szakaszához kapcsolódva Kozárd nyert el pénzt a zarándokturizmus fejlesztésére, a többi között Mária-kertek és online portálok kialakítására. Diósjenő az országos Kék túra útvonalának térséget érintő szakaszát állítja helyre, forrásokat tisztítanak ki, kilátókat építenek újjá a projekt keretében. Pásztó hasznosi városrészében kaland- és ökoturisztikai élményparkot alakítanak ki, Szalmatercsen pedig nemzetközi iparművészeti alkotóházat hoznak létre, hogy felfedeztessék a térség hagyományait.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite