2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: kiemelt figyelem jut a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére

Fidesz: kiemelt figyelem jut a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére


Dupla annyi, 1,2 milliárd helyett 2,4 milliárd forintos költségvetési támogatás jut a gyermekétkeztetésre, mint a baloldal kormányzása alatt - kommentálta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az LMP politikusának szerdai nyilatkozatát, amely szerint segíteni kell az önkormányzatokat a gyermekétkeztetés biztosításában.

gyermekszegénység

Képünk illusztráció!


Szél Bernadett, az LMP képviselői csoportjának vezetőhelyettese sajtótájékoztatóján jelezte, kivizsgáltatná, miért zsugorodott az elmúlt évben mintegy ötödével azon önkormányzatok száma, amelyek nyári szociális gyermekétkeztetési támogatásra pályáztak.


A Fidesz szóvivője erre reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kormánytöbbség kiemelt figyelmet fordít a gyermekétkeztetésére, a költségvetési támogatás mértéke dupla annyi, mint a baloldal kormányzása alatt, a hátrányos helyzetű települések pedig előnyt élveznek.


A megnövelt támogatásnak köszönhetően évről évre 105-136 ezer gyermek vesz részt a programban a korábbi 70-120 ezer helyett - közölte Selmeczi Gabriella, megjegyezve, hogy a gyermekétkeztetés nemcsak mennyiségileg, hanem minőségileg is javult, mert egyre több hazai termelőtől származó friss étel kerül a gyermekek elé.


A Fidesz támogatja a kormányt minden további elképzelésében, amely elősegíti, hogy ennél is több település, ennél is több gyermek részesüljön támogatásban - tudatta a szóvivő.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite