2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: megszüntették a nyomozást a hamisított hangfelvétel kapcsán

Fidesz: megszüntették a nyomozást a hamisított hódmezővásárhelyi hangfelvétel kapcsán


A Makó Városi Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást abban az ügyben, amely amiatt indult, hogy a hódmezővásárhelyi Fidesz nyilvánosságra hozta, kik készítették a Lázár János polgármestert lejáratni próbáló, meghamisított hangfelvételt - közölte Molnárné Kecskeméti Rita, a kormánypárt önkormányzati képviselője pénteken az alföldi városban sajtótájékoztatón.

Fidesz logo

A képviselő emlékeztetett: a "nemtelen és aljas ügy" 2011 elején robbant ki, amikor az országos sajtóban is megjelent egy 2008-as közgyűlésen a vagyonnyilatkozatok kapcsán kialakult vitáról készült hangfelvétel bizonyítottan meghamisított, manipulált részlete.

A félreérthető és sokféleképpen magyarázható szövegrészlet megjelenést követően a hódmezővásárhelyiek szerették volna megtudni, kik készítették a megvágott felvételt - mondta Molnárné Kecskeméti Rita, hozzátéve: a hódmezővásárhelyi Fidesz szervezete ezért az érintettek - Havranek Ferenc (Zöld Baloldal) önkormányzati képviselő, egy helyi rádió tulajdonosa és egy technikusa - arcképét, nevét és telefonszámát tartalmazó szórólap formájában tájékoztatták erről a lakosságot.

A manipulált felvételt készítők azonban a nyilvánosság előtt nem vállalták tettüket, hanem beperelték a helyi szervezet elnökét, Havasi Katalint. A Makói Városi Ügyészség azonban bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, és kimondta, a képviselő semmilyen hibát nem követett el, csupán tájékoztatta a közvéleményt - fogalmazott Molnárné Kecskeméti Rita.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi alelnöke azt hangsúlyozta, pártja képviselőit nem lehet megfélemlíteni, sem perekkel, sem feljelentéssekkel rábírni arra, hogy elhallgassák az igazságot.

A politikus közölte, a nyomozás során az érintettek sem tagadták azt, hogy megvágták a hangfelvételt, ezért elvárja tőlük, vállalják a felelősséget tettükért, ne ügyvédek mögé meneküljenek, hanem kérjenek bocsánatot "azért az aljasságért, melyet elkövettek a város polgármestere ellen".

Az érintett hangfelvétel - amelynek kapcsán idén márciusban Lázár János elnézést kért "félreértelmezhető és félreértett" mondatai miatt, közölve egyúttal, hogy nem a szegény emberekről, hanem a "megélhetési politikusokról" beszélt - az volt, amelyen a fideszes politikus egyebek között úgy fogalmazott: "én soha nem szégyelltem, hogy mim van, én dolgozok keményen, én abba a miliőbe nőttem föl, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára, aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. (...) akinek a saját társadalmi viszonyaihoz képest semmire nem futotta, semmit nem tudott letenni az asztalra, az ne üljön például a képviselő-testületben".


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite