2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: megvédjük a nyugdíjakat

Fidesz: megvédjük a nyugdíjakat


A Fidesz megvédi a nyugdíjakat, szemben a baloldallal, amelynek programja veszélyt jelent a nyugdíjasokra nézve - mondta a kormánypárt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

hoppal peter

Hoppál Péter kifejtette: a nyugdíjasok a napokban kapják kézhez először az idei emelt összegű nyugdíjakat, amelyek az inflációt követve, 2,4 százalékkal nőttek. Ugyanilyen mértékben emelkedett a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás, valamint a baleseti járadék. Az intézkedés mintegy 2,8 millió embert érint - közölte, hozzátéve, hogy az öregségi nyugdíjasok átlagosan havi 2500 forinttal kapnak többet, mint tavaly.


A Gyurcsány-korszakkal szemben a mostani kabinet, ahogyan eddig is tette, megvédi a nyugdíjasokat, és mindent megtesz terheik csökkentéséért - mondta a Fidesz szóvivője. Szerinte nagy szükség van erre a kiállásra, mert "ma ugyanaz a Gyurcsány Ferenc diktálja a forgatókönyvet a bukott baloldalon, aki a nyugdíjasokat teljes létbizonytalanságba sodorta kormányzása időszakában, és aki (...) arra is kész lenne, hogy az állami nyugdíjak csökkenjenek vagy el is tűnjenek".


Ugyanaz a program formálódik ma a baloldal háza táján, mint amely az első Gyurcsány-korszak időszakában látható volt - mondta Hoppál Péter, kifejtve, hogy a szocialista kormányzás alatt minden nyugdíjastól elvettek egyhavi nyugdíjat, az ellátások folyamatosan elértéktelenedtek, a nyugdíjmegtakarításokat pedig "elherdálták", hiszen a befizetéseket külföldi kézben lévő magánnyugdíjpénztárakba "játszották át", amelyek ebből "extraprofitot zsebeltek be", a nyugdíjasok létbiztonsága azonban veszélybe sodródott.


Ma ugyanez a Gyurcsány Ferenc és ugyanez a politika kap egyre nagyobb teret a baloldali egyezkedéseken - értékelte. Mint mondta, a volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt akarja, töröljék el Magyarországon a nyugdíjkorhatárt, ezzel egyidejűleg pedig "arra készülnek, hogy az állami nyugdíjakat is akár teljes mértékben kivonják a rendszerből". A szóvivő ezt úgy kommentálta: Gyurcsány Ferenc olyan Magyarországot álmodik, ahol mindenki annyi nyugdíjat kapna, amennyit meg tud takarítani. Ezzel a kiskeresetűekre létbizonytalanság várna, sokaknak a végkimerülésig dolgozniuk kellene - fogalmazott.


Hoppál Péter hozzátette azt is, ha a baloldalon múlik, akkor ma nyugdíjadó lenne érvényben, amelynek hatálybalépését a Fidesz törölte el.

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

 

2014-01-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite