2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: "összeálltak azok, akik egyszer már tönkretették Magyarországot"

Fidesz: "összeálltak azok, akik egyszer már tönkretették Magyarországot"


"Összeálltak azok, akik egyszer már tönkretették Magyarországot" - így reagált Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján arra, hogy az MSZP és az Együtt-PM szövetség szombaton megállapodott: a jövő évi választáson választókerületenként egy közös jelöltet indítanak a Fidesszel szemben.

Fidesz logo

Hoppál Péter szerint mivel Bajnai Gordon és Mesterházy Attila "kézfogásával" szabad utat kapott, hogy helyi szinten bármilyen demokratikus erővel összeálljanak, ennek következménye az lesz, hogy Gyurcsány Ferenc pártjával, a Demokratikus Koalícióval is összefognak majd. Ha ők kerülnek hatalomra, ugyanaz a szélsőséges politikai vár Magyarországra, amelynek következtében tönkretették a magyar családokat és a végletekig eladósították, "csaknem Görögország sorsa juttatták az országot" - fejtegette.

Hoppál Péter kijelentette: egy magasabb adókulcs bevezetésével több mint egymillió ember fizetésének csökkentésére, valamint másfél millió ember minimálbérének drasztikus - 32 ezer forinttal való - csökkentésére készülnek, s a rezsicsökkentés egyes elemeit is eltörölnék. Az elmúlt napokban pedig az is kiderült, hogy akár a bűnözőkkel is összeállnak annak érdekében, hogy hatalomra kerüljenek, vagy hatalmukat megőrizzék. Korábban bűnözőkkel, most pedig egymással paktáltak le, "együttáll a maffiabaloldal" - fogalmazott.

Magyarország 2010-ben egyszer már egyértelműen nemet mondott erre a szövetségre - jelentette ki Hoppál Péter, kiemelve: mindenki látja, hogy 2010-ben a kormányváltás környékén összeomlás fenyegette Magyarországot, mostanra viszont a Fidesz-kormány intézkedéseinek nyomán minden mutató javuló tendenciájú. "Ma a bűnözők börtönben végzik, nem pedig tárgyalóasztalhoz invitálják őket."

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szombaton a párt választmányi ülésének szünetében jelentette be, hogy Bajnai Gordonnal, az Együtt-PM szövetség vezetőjével közös egyénijelölt-állításról állapodtak meg. Az MSZP megyei elnökeinek felhatalmazást adtak, hogy kezdjenek tárgyalásokat "a demokratikus ellenzéki pártok helyi szervezeteivel" egyebek mellett a közös jelöltek kiválasztásáról.

Bajnai Gordon újságíróknak arra a kérdésre, hogy az általa szorgalmazott széles ellenzéki összefogásnak a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció is része lehet-e, a volt kormányfő közölte: továbbra is úgy látják, először a két legnagyobb támogatottságú pártnak kell egyezséget kötnie. Jelezte ugyanakkor, hogy a jogállamiság ügyében a DK-t is partnernek tartják, így - mint korábban közölték - a három párt közösen hoz létre egy alternatív választási bizottságot, sőt oda az LMP-t is várják.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-04-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite