2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: sikeres a munkahelyvédelmi akció

Fidesz: sikeres a munkahelyvédelmi akció


A Fidesz szerint sikeres a munkahelyvédelmi akció, hiszen már a bevezetése utáni második hónapban mintegy 650 ezer ember élt a munkahelyek megtartását célzó program által nyújtott segítséggel.

fidesz_logo_fill


Hónapról hónapra egyre több munkavállaló érezheti magát biztonságban a munkahelyvédelmi akciónak köszönhetően, számuk hamarosan elérheti az egymilliót - mondta Selmeczi Gabriella pártszóvivő, szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.


Az állam már most is minden ötödik munkavállaló foglalkoztatásához nyújt támogatást, segítve ezzel azokat, akik élethelyzetükből adódóan vannak kiszolgáltatott helyzetben, és akik a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején semmilyen segítségre nem számíthattak - fogalmazott.


A támogatottak között a legtöbben a nyugdíjhoz közel álló, 55 év felettiek vannak, mintegy 345 ezren. A programban résztvevők 28 százaléka az alacsony iskolai végzettségű, szakképzetlen munkavállalók közül kerül ki, de több mint 100 ezer 25 év alatti pályakezdő és 20 ezer, gyermekvállalás után álló kisgyermekes édesanya is támogatásban részesült. Emellett kétezer tartós munkanélküli foglalkoztatását is segíti a program.


A januárban indult, huszonnégy hónapra szóló támogatásba az akció első hónapjában 612 ezren, a másodikban pedig már 650 ezren kapcsolódtak be - ismertette Selmeczi Gabriella, aki hozzáfűzte azt is: Magyarország a foglalkoztatás területén is jobban teljesít, hiszen valós segítséget nyújt a munkavállalóknak. Mint mondta, az Európai Unióban Magyarország elsőként indított munkahelyvédelmi akciót.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite