2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: Tétényi hátat fordított a demokráciának

Fidesz: Tétényi hátat fordított a demokráciának

Esztergom polgármestere, Tétényi Éva hónapok óta nem hajlandó testületi ülést tartani, de a közelmúltban az általa támogatott "árnyéktestületi" ülésen részt vett, hátat fordítva a törvényességnek és a demokráciának írta közleményében a helyi Fidesz-frakció.

Fidesz logo


A közlemény szerint a polgármester felelőtlen döntéseivel a működésképtelenség és a vagyonfelosztás szakadékába taszítja a várost. Az esztergomiak ezután joggal kérdezhetik, ha ezen a rendezvényen tud szerepelni, miért nem tartja meg a testületi üléseket - írta Steindl Balázs frakcióvezető.

A képviselő szerint az "árnyéktestület" a demokrácia teljes megcsúfolása, és folytatása annak a médiakampánynak, amely miatt Esztergom megbecsült, történelmi fővárosból botrányvárossá minősült. A Fidesz-frakció úgy véli, ha társaság a tagjai városukhoz lojálisak lennének, felszólítanák Tétényi Évát, hogy tartsa meg a testületi üléseket, és ne hagyja, hogy családok kerüljenek utcára, vagy bezárjanak Esztergom intézményei az ülések hiánya miatt - közölte Steindl Balázs.

A független polgármester sajtóreferense az MTI megkeresésére azt közölte, hogy "a város jelenlegi helyzetéért az előző, fideszes városvezetés és a jelenlegi testület kétharmadát adó Fidesz-frakció a felelős, hiszen az elmúlt fél évben minden, általuk előterjesztett döntést áterőszakoltak, sorozatban hoztak jogszabályokkal, törvényekkel és az alkotmánnyal ellentétes döntéseket. Emiatt a megyei kormányhivatal fel is jelentette Steindl Balázst a megyei bíróságon."

A Fidesz-frakció törvénytelen döntései miatt "Tétényi Éva maradt a demokrácia utolsó bástyája Esztergomban". Miután a polgármester szeretne véget vetni a várost megbénító állapotoknak, új választás kiírását sürgeti - tette hozzá Váczy-Hübschl István.

Esztergomban május 16-án alakult egy "alsóháznak" nevezett árnyék-képviselőtestület több civil szervezet összefogásával, annak jelzésére, hogy az esztergomi civilek ki tudnak állítani maguk közül egy testületet, amely döntésképes lehetne, és együttműködne a polgármesterrel.
Tétényi Éva az előző vezetéstől 20 milliárd forintos adósságot és 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát örökölt, ezért adósságrendezést kért. Ez a Fidesz-frakció törvénytelennek tartja, ezért nem hajlandók együttműködni a polgármesterrel.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite