2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: tízezer családon segíthet az eszközkezelő az idén

Fidesz: tízezer családon segíthet az eszközkezelő az idén


Csaknem tízezer családon segíthet a nemzeti eszközkezelő az idén, miután a parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek eredményeként a hiteladósok szélesebb köre léphet be a programba - közölte Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Fidesz logo


A politikus elmondta, a kormányoldal már eddig is mindent megpróbált megtenni azért, hogy segítsen a nehéz helyzetben lévő családokon. A hétfői törvénymódosítást is azért fogadta el a parlament, hogy minél több család helyzetén könnyítsen - tette hozzá.


Zsigó Róbert felidézte az eszközkezelő működésének lényegét, vagyis hogy a társaság felvásárolja az adósok ingatlanát, majd lehetővé teszi, hogy az érintettek kedvezményes bérleti díjjal továbbra is ott lakhassanak.


Tájékoztatása szerint ezt eddig 600 család vette igénybe, a jogszabály-módosítással azonban az idén csaknem tízezer családon tudnak segíteni. A költségvetésben 33 milliárd forint áll rendelkezésre e célra - jegyezte meg a Fidesz szóvivője.


Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter előterjesztése alapján azon devizahitelesek előtt is megnyílik az eszközkezelő programjában való részvétel lehetősége, akiknek tavaly adódtak fizetési nehézségeik. Az ügyfélpanaszokra hivatkozó indoklás szerint ugyanis több adós azért nem igényelhette az eszközkezelő támogatását, mert 2012. január 1-jén még nem állt fenn a fél éven túli tartozása.


Emellett az eszközkezelő Budapesten és a megyeszékhelyeken legfeljebb 20, egyéb településeken maximum 15 millió forint forgalmi értékű ingatlanokat vásárolhat meg bajba jutott tulajdonosaiktól: mindkét esetben 5-5 millió forinttal nő az eddigi értékhatár.


A törvénymódosítás célja, hogy 2014-re feltölthető legyen a korábban meghatározott 25 ezres ingatlankeret, másrészt hogy a rendszer igazságosabbá váljon.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite