2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFigyelem! Trükkös tolvajok Nógrád megyében

Figyelem! Trükkös tolvajok Nógrád megyében

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság figyelem felhívása a trükkös csalások és lopások megelőzése érdekében.

Rendőr autó002


Honton 2016. február 24-én károsított meg két ismeretlen személy egy idős asszonyt. A sértettet a reggeli órákban két idegen nő kereste fel családi házában azzal, hogy egy egyesületbe szeretnék őt beléptetni. Amíg az egyik elkövető elterelte az ott lakó figyelmét, a másik felkutatta a készpénzt, amit eltulajdonított. A helyszínről a két ismeretlen személygépkocsival távozott.


A hasonló jellegű bűncselekményeket elkövető idegenek gyakran hivatkoznak rosszullétre, vagy egy pohár vizet kérnek. Ezzel a sértett együttérzését kihasználva férkőznek a bizalmába. Vásárlás, vagy eladás ürügyével járják az utcákat az elkövetők és az egyedül élő, vagy idős embereket szólítják meg leggyakrabban. Megvételre keresnek például vashulladékot, építési anyagokat, vagy tollat, és miközben a sértett magukra hagyja őket; eltulajdonítják otthon tárolt pénzüket, ékszereiket.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkiaitányság kéri, hogy gyanús személyek megjelenésekor jegyezzék meg azok személyleírását, gépjárműveik rendszámát. Fontos, hogy erről bejelentést tegyenek a 107 vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén! Az idős személyek hozzátartozóit arra kérjük, hogy telefonon, vagy személyesen - szükség esetén akár naponta - hívják fel családtagjaik figyelmét a bűncselekmények megelőzési lehetőségeire.


A Rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy ismeretleneket soha ne engedjenek be otthonaikba.


Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2016-02-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite