2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedFigyelem! Biztonsági felhívás!

Figyelem! Biztonsági felhívás!

 

A bűnözők kihasználják a nem megfelelő védelemmel rendelkező ügyfelek számítógépét és okostelefonját, és egy kémprogram segítségével átveszik a teljes irányítást - figyelmeztet az OTP honlapján.

otp

A számítógépes hackerek Európában és most már hazánkban is egy új módszerrel próbálják meg a banki ügyfelek számláit jogtalanul megterhelni. A bűnözők a nem megfelelő védelemmel rendelkező ügyfelek számítógépe, okostelefonja felett egy kémprogram segítségével átveszik a teljes irányítást. Miután az ügyfél bejelentkezik az internetbankba, egy adategyeztetésre felhívó és az ügyfél türelmét kérő üzenetet jelenítenek meg, miközben a háttérben jogosulatlan pénzátutalásokat kezdeményeznek.

Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Bank adategyeztetést kérő üzenetet nem jelenít meg honlapján vagy internetbanki rendszerében, az ilyen kérés mindig megtévesztő, valamilyen visszaélésre utaló próbálkozás.

A visszaélések odafigyeléssel és a számítógép megfelelő védelmével (jogtiszta és biztonsági szempontból folyamatosan frissített operációs rendszer, naprakész vírus és kémprogram védelmi megoldás használata, tűzfal használata stb.) megakadályozhatóak. Mindig ellenőrizze a Mobil Aláírás céljából küldött SMS tartalmát, hogy az megfelel-e az Ön által kezdeményezett tranzakciónak.

Kérjük, hogy ha az internetbank használata során a szokásostól eltérő működést tapasztal (pl. adategyeztetésre történő felhívás jelenik meg, amely alatt a szolgáltatást nem tudja használni, vagy a megszokottól eltérő képernyőelem, beviteli mező jelenik meg, netán indokolatlan SMS hitelesítésre kérik fel), vegye fel a kapcsolatot bankunkkal a 3666-666 telefonszámon vagy az informacio@otpbank.hu címre küldött emailben.

Forrás:HÍR PORT24

 

 

2013-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite