2020. június 1., hétfő - Tünde
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFIGYELEM! Idős emberekre utaznak a csaló tolvajok

Legyenek óvatosak az ismeretlenekkel!


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Ügyeletére 2012. szeptember 20-án a délutáni órákban érkezett a bejelentés, mely szerint egy férfitől 140.000 Ft készpénzt vittek el.

Rendőr autó002

A tegnapi napon az idős férfi salgótarjáni otthonában jelent meg egy idegen személy azzal az indokkal, hogy a nemrég kapott nyugdíjában hamis pénz lehet, ezért elkérte azt a bácsitól ellenőrzésre. Az ismeretlen férfi a pénzt átvizsgálta, majd azzal együtt eltávozott a lakásból.

Ugyancsak egy idős hölgy kérte a napokban a salgótarjáni rendőrök segítségét, mivel ceredi lakásánál megjelent három, számára ismeretlen személy arra hivatkozva, hogy a fiának tartoznak 10.000 Ft-tal, azonban csak 20.000 Ft-osuk van, ezért kérték, hogy váltsa azt fel. A néni elővette a félretett 300. 000 Ft összegű készpénzét, melyet az elkövetők a nő figyelmét elterelve eltulajdonítottak.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek megelőzése érdekében legyenek nagyon óvatosak!
Amennyiben egyedül vannak, fokozott óvatossággal járjanak el ismeretlen személyekkel és csak különösen indokolt esetben engedjék be őket lakásukba!

A bűnözők gyakran időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak, kihasználják jószívűségüket, óvatlanságukat és azt, hogy figyelmük könnyen elterelhető.

Fontos, hogy nagyobb összegű készpénzt soha ne tartsanak otthon és soha ne vegyék azt elő idegenek jelenlétében, mert ezzel kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításaikat!

Amennyiben különféle indokokra hivatkozva a pénz felváltását kérik Önöktől, azt tagadják meg!

Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámokon!

Figyeljék meg a személyeket, különös ismertetőjegyeiket, járműveiket, azok rendszámát és egyedi azonosító jeleit, hogy ezzel is segítsék az elkövetők gyors elfogását!


Forrás: Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2012-09-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite