2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonFigyelem - Kezdődik a közúti vadbalesetek szezonja

K&H Biztosító: Kezdődik a közúti vadbalesetek szezonja


Augusztusban és az őszi hónapokban, főleg az őzek és a szarvasok mozgása miatt, nő a vadbalesetek kockázata az utakon - hívja fel a figyelmet a K&H Biztosító.

vadtabla

A társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint viszonylag ritkák a vadbalesetek, a kár viszont, különösen egy több 100 kilós állattal történő ütközés után, jelentős lehet.

A közlemény idézi Kaszab Attilát, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettesét, aki elmondta: a biztosító társaság az elmúlt öt évben összesen 33 vadbalesetre több mint 15 millió forintot fizetett ki, egy vadbaleset kára átlagosan közel 460 ezer forint volt.
Hozzátette: a vadbalesetek speciálisak a felelősség megállapítása miatt, főként tömeges kár keletkezése esetén nem mindig egyértelmű, hogy ki fizeti az okozott kárt. Mindenesetre a casco fedezetet nyújt erre.

A biztosító közleményében felhívja az autósok figyelmét: az állatok megjelenésére utaló jelző tábla láttán lassabban haladjanak, hogy szükség esetén meg tudjanak állni.

A K&H Biztosító - nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti, konszolidált, nem auditált - saját tőkéje 11,5 milliárd forint volt 2014. első negyedévének végén, a mérlegfőösszege 122,2 milliárd forintot ért el. A biztosítástechnikai eredménye 1,0 milliárd forint, az adózás utáni eredménye 0,8 milliárd forint volt.

Edvin Marton koncert

hirdetés

 

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-08-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite