2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFigyelem! Újra szedik áldozataikat a trükkösök Nógrád megyében!

Figyelem! Újra szedik áldozataikat a trükkösök Nógrád megyében!


2012. augusztus 21-én a délelőtti órákban Erdőkürtön két férfi arra való hivatkozással jutott be egy családi házba, hogy az áramszolgáltató munkatársai, akik túlfizetés miatt hoztak vissza pénzt a ház tulajdonosa részére. Kifigyelték, hogy az idős hölgy a pénzét hol tartja, majd figyelmét elterelték és eltulajdonították 65.000 Ft-ját.

rendbt

2012. augusztus 22-én a délelőtti órákban egy férfi csengetett be egy családi házba Vanyarcon, ahol csak egy idős hölgy volt otthon, veje és lánya dolgozott. Az ismeretlen férfi közölte a hölggyel, hogy a családtagjai által rendelt és kifizetett ágyneműt leszállította és követelte a szállítási díjat, mintegy 27.000 Ft-ot. A hölgy gyanútlanul kifizette a kért összeget, majd az - egyébként csekély értékű - ágyneműt átvette a férfitól. A családtagok nem rendeltek ilyen, vagy ehhez hasonló árút.

Az eddig ismeretlen elkövetők mindkét helyszínről gépjárművel távoztak.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az ilyen esetek megelőzése érdekében legyenek óvatosak! Ne engedjenek be lakásaikba azonosíthatatlan idegeneket!

A bűnözők gyakran különböző ürügyeket alkalmazva jutnak be a kiszemelt áldozatokhoz.

A legtöbb esetben időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak. Kihasználják az idősek jószívűségét, óvatlanságát és, hogy figyelmük könnyen elterelhető.

A lakásukba történő bejutáshoz sok esetbe árút kínálnak, vagy közüzemi dolgozónak, díjbeszedőnek, tisztviselőnek, rendőrnek adják ki magukat. De előfordult, hogy pénzváltásra hivatkoztak, vagy csak vizet kértek.

Ha közüzem dolgozójaként, vagy hivatalos személyként mutatkozik be az ismeretlen látogató a lakásukba történő beengedésük előtt, mindig győződjenek meg arról, hogy a munkakörüknek megfelelő igazolvánnyal rendelkeznek-e.

Ha azonban pénzváltásra hivatkoznak az ismeretlen személyek azt tagadják meg.

Nagyon fontos, hogy sok pénzt soha ne tartsanak otthon.

Pénzt ne vegyenek elő idegenek jelenlétében, mert ennek során kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításukat.

Ha mégis bűncselekmény áldozatává váltak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget. Ne felejtsék el megfigyelni a személyeket, hogy személyleírásukkal is segítsék az elkövetők gyors elfogását.


Forrás: Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2012-08-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite