2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFigyelmeztetést adtak ki Nógrád megyére is a hideg miatt

Figyelmeztetést adtak ki Nógrád megyére is a hideg miatt


Szerdára az extrém hideg idő miatt Nógrádra és másik négy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

hideg003


Szerda hajnalban a középső országrészben és északon-északkeleten nagy területen mínusz 15 Celsius-fok körül alakul, sőt helyenként mínusz 20 fok közelébe is süllyedhet a minimumhőmérséklet - közölte honlapján a meteorológiai szolgálat. Az extrém hideg miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Csongrád megyére elrendelték a citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést.


Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kedden azt mondta: péntekig folytatódik a száraz, hideg időjárás, napközben átlagosan mínusz 5 és mínusz 10 fok közötti hőmérsékletekkel, éjszaka pedig mínusz 10 és mínusz 15 fok közé süllyedhet a hőmérő higanyszála. Havazásra péntektől lehet számítani, amikor egy mediterrán ciklon eléri az országot, és először délkeleten kezdődik kisebb havazás, majd a hétvégén ez átterjed az ország jelentős részére. A hó mennyisége Török László elmondása szerint egyelőre bizonytalan, északnyugaton 5, délkeleten akár 30-35 centi hó is hullhat.


A rendkívüli és várhatóan tartós hideg miatt intézkedéseket hozott a rászorulók, köztük a hajléktalanok, az idősek és az egyedül élők védelmében Pintér Sándor belügyminiszter. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalos Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy az extrém hideg napokon, különösen nagy kockázatnak vannak kitéve az idősek, a csecsemők, a kisgyermekek, a krónikus betegségben szenvedők, a fizikálisan vagy mentálisan korlátozottak, a szociálisan hátrányos helyzetűek és a hajléktalanok.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

 

2012-02-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite