2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonFigyelmeztetést kapott Magyarország

Figyelmeztetést kapott Magyarország

Az Európai Unió előzetes figyelmeztetést küldött öt tagországnak - köztük Magyarországnak -, amelyek jövőre a költségvetési szabályok megsértését kockáztatják - közölte a Berlinben tartózkodó Olli Rehn, az Európai Unió pénzügyi biztosa.

Euróövezet

Hírügynökségi források szerint Rehn, aki a német munkaadók szövetségének (BDA) fórumán vesz részt Berlinben, újságírók előtt Belgiumot, Lengyelországot, Magyarországot, Ciprust és Máltát nevezte meg, kijelentve, hogy megfelelő intézkedéseket vár ezektől az országoktól.

Rehn az Európai Bizottság őszi gazdasági előrejelzésének ismertetése kapcsán, november 10-én már közölte: az öt tagállamtól további tájékoztatást fog kérni arról, hogy milyen intézkedésekkel tervezik tovább csökkenti a deficitet a következő időszakban.

A biztos részletesen foglalkozott az euróválság megoldását célzó elképzelésekkel, és állást foglalt a Németország által erőteljesen ellenzett euóokötvények kibocsátása mellett. Reményét fejezte ki, hogy a német kormány felülvizsgálja ezzel kapcsolatos álláspontját. Annak a nézetének adott hangot, hogy a kötvénykibocsátás csökkenti a gazdasági, illetve pénzügyi egyenlőtlenségeket, és nagyobb stabilitást biztosít.

Rehn beszédében hangsúlyozta, hogy haladéktalanul válaszokat kell adni arra a bizalmi válságra, amely az adósság-, illetve a bankválság következtében jött létre. Közölte, hogy az Európai Bizottság erre vonatkozóan már szerdán javaslatokat terjeszt elő. E javaslatok egy része túlmegy az állam- és kormányfők eddigi határozatain - tette hozzá a biztos.

Ezzel összefüggésben Olli Rehn jelezte, hogy az Európai Bizottság jelentősen bővíteni igyekszik az ellenőrzést az euróövezeti tagállamok költségvetése felett. Ez magában foglalhatja a költségvetések előzetes ellenőrzését is - mondta.

 

Fotó : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-11-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite