2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonFilmbe illő autós üldőzés Borsodban!

Filmbe illő autós üldőzés Borsodban!

Hamis magyar rendszámú, vélhetően Csehországból lopott autóval próbált meg több mint 10 ezer doboz illegális cigarettát szállítani ismeretlen helyre egy ukrán férfi, akit Borsod-Abaúj-Zemplénben, Mezőnagymihálynál egy földúton fogtak el - tájékoztatta a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőr Főigazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.

uldozesegy

A kép illusztráció

Varga Zoltán közölte: a Budapest felé közlekedő cigarettacsempész autóját a rendőrök szúrták ki az M3-as autópályán Gelej közelében, a csempészéshez használt rendszám eredetijének ugyanis augusztusban lejárt a műszaki engedélye. Amikor a rendőrök meg akarták állítani az autót, a sofőr gázt adott, és megpróbált elmenekülni. Néhány percnyi követés után végül Mezőnagymihálynál egy földúton elakadt a csempész autója. A 34 éves ukrán férfi kiugrott a kocsiból, és futni kezdett, a rendőrök egy kilométerrel odébb azonban elfogták - ismertette a részleteket a sajtóreferens.

Az autóban több mint 6 millió forint értékű adójegy nélküli cigaretta volt. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, a csempészárut pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei lefoglalták.

Varga Zoltán kitért arra is, hogy a csempészethez használt gépkocsi rendszáma hamisított, préselt műanyagból készült. Mivel az autó zárszerkezetét is megrongálták, felmerült a gyanúja, hogy lopott, így a hatóságok vizsgálják a jármű eredetét is.
A férfival szemben jövedéki orgazdaság, valamint egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette miatt eljárás indult.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-12-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite