2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFilmet forgatnak a katolikus iskoláról Egyházasgergén

Filmet forgatnak a katolikus iskoláról Egyházasgergén


Az idén húszéves Szent József Katolikus Szakiskoláról forgat filmet Egyházasgergén B. Révész László Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendező és stábja, bemutatva, hogyan próbálják átadni a keresztény értékeket az intézményben - tájékoztatta az MTI-t az iskola igazgatója.

Film

Szabó Gyula Sándor elmondta, hogy a film a Szent József a Dobroda partján munkacímet viseli, operatőre Nádorfi Lajos, producere Somogyvári Rudolf.

Beszámolt arról, hogy a stáb kereste meg az intézményt, ők pedig örömmel mondtak igent. Megtiszteltetésnek tartják, hogy 40-50 perces dokumentumfilmben bemutatják az iskola történetét, törekvéseit, mindennapjait - fogalmazott az igazgató, hangsúlyozva: az oktatás és a szakmai képzés mellett a nevelés az első helyen van a Nógrád megyei intézményben, amelynek fenntartója a Váci Egyházmegye.

A Szent József Katolikus Szakiskola és Speciális Szakiskola diákjainak többsége hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családból érkezik, többségük roma származású, egy részük sajátos nevelési igényű fiatal. Az iskolában szakácsokat, eladókat, élelmiszer- és vegyiáru-eladókat képeznek, rendelkeznek asztalos tanműhellyel és tankonyhával is.

A diákok a szakképzés mellett hittant is tanulnak, részt vesznek diákmisén és minden napot rövid elmélkedéssel kezdenek. Az intézményben jelenleg 80-an tanulnak.

Szabó Gyula Sándor elmondta: a filmben a volt igazgató és végzett diákok mellett megszólal Beer Miklós váci megyéspüspök is.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite